Binance soruşturmalardan para cezasıyla mı sıyrılacak?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’de borsaya karşı yürütülen mevcut soruşturmaların para cezasıyla sonuçlanmasını bekliyor. Borsanın stratejiden sorumlu üst düzey yöneticisi Patrick Hillman, halen uyumluluk konusunda yapılan ilk çalışmalardaki boşlukları doldurmaya gayret ettiklerini fakat yine de regülatörlerin geçmişteki davranışlar için para cezası vermesini beklediklerini ifade etti.

Wall Street Journal‘da yer alan habere göre Hillman, “Bunu düzeltmek için şu anda tamamlanması gereken iyileştirmelerin neler olduğu konusunda regülatörlerle çalışıyoruz. Sonuç muhtemelen para cezası olacak veya daha fazlası da olabilir, bilmiyoruz. Buna regülatörler karar verecek.” dedi.

Ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyor

Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından kara para aklamayı önleme yasasında olası ihlaller nedeniyle soruşturuluyor. Ayrıca, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu da Binance’in kurumdan onay almadan ABD’li müşterilere kripto türev ürünü sunup sunmadığını inceliyor.

Hillmann, para cezalarının boyutunu veya Binance’in ABD’li yetkililerle ne zaman bir çözüme varabileceğini tahmin edemediğini fakat borsanın görüşmelerin seyriyle ilgili kendinden son derece emin olduğunu ifade etti. Binance yöneticisi, “Şirketimizin için iyi bir an olacak çünkü bu her şeyi arkamızda bırakmamıza izin verecek.” şeklinde konuştu.

ABD’de borsalara üst üste yaptırımlar

Son aylarda ABD’de kripto para borsalarına yönelik yaptırımlar hız kazandı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen hafta staking programından dolayı Kraken’e 30 milyon dolar ceza verdi. Borsa, yatırımcıların kripto paralarıyla faiz getirisi elde etmelerini sağlayan staking hizmetini ABD’li kullanıcılara kapattı. Bunun yanı sıra SEC, Paxos’a karşı Binance USD (BUSD) ihracından dolayı yaptırım uygulamayı planladığını bildirdi. Hafta başında ise New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), yeni BUSD ihracını durdurdu.

Binance Haberleri

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl