SEC Başkanı Gensler: PoS token’ları yatırım sözleşmesidir

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler yaptığı açıklamada, PoS protokollerini kullanan token’ların ABD yasaları kapsamında yatırım sözleşmesi olarak kabul edilebileceğini ileri sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC Başkanı Gary Gensler, yatırım yapan kişilerin bir getiri beklentisinde olması nedeniyle Proof of Stake (PoS) token’larının yatırım sözleşmesi olarak kabul edilebileceği görüşünü yineledi.

Gensler yaptığı açıklamada “Yatırım yapanlar ister Proof of Stake ister başka bir şey olsun, bu token’lardan bir getiri elde etmek istiyorlar ve yüzde 2, yüzde 4 ya da yüzde 18 getiri elde ediyorlar.” dedi. Gensler ayrıca, protokollerin uyum sağlamaya çalışmalarını önerirken “Aynı şey aracılar için de geçerli” dedi.

SEC Başkanı, CFTC Başkanı Rostin Behnam’ın bir önceki hafta yaptığı ve kendisinin ve kurumunun Ether’in bir emtia olduğu yönündeki duruşunu yinelediği açıklamalarının sorulması üzerine bu yorumları yaptı.

Gensler daha önce PoS protokollerinin ABD menkul kıymetler yasaları kapsamına girebileceğini söylemişti. Ancak çarşamba günkü açıklamaları sırasında daha ayrıntılı bilgi verdi. Bilindiği üzere, ABD’li popüler kripto para borsası Kraken kısa bir süre önce, staking hizmetlerini sonlandırmayı ve 30 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ederek SEC ile anlaşmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl