Yapay zeka ile gaza basan Microsft’tan kripto cüzdan adımı

Son dönemde ChatGPT ile büyük bir yapay zeka adımı atan Microsoft şirketi şimdi de Ethereum ağı üzerinde inşa edilen bir cüzdanı, Edge tarayıcısı üzerinde denemeye başladı. Proje için Consensys şirketiyle de ortaklık kuruldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CEO Bill Gates’in sürekli geleceğin teknolojisi olarak gördüğünü söylediği yapay zeka konusunda milyarlarca dolar harcamaya hazır olan ve ChatGPT ile teknoloji dünyasını sallayan Microsoft, kripto paralar konusunda da boş durmuyor.

Bir Twitter kullanıcısının bazı ara yüz ekran görüntülerini paylaşmasıyla ortaya çıkan bilgilere göre; Microsoft Edge tarayıcısı üzerinde çalışacak olan cüzdan, kullanıcıların kripto para ve NFT’leri alıp göndermelerine olanak tanıyacak.

Merkeziyetsiz ve anahtar kelime korumalı…

Merkeziyetsiz olacağı belirtilen cüzdanın, şu anda halihazırda vâr olan Edge cüzdan uygulamasına entegre edileceği belirtiliyor. Edge üzerindeki cüzdan uygulaması şu anda sadece ödeme kartlarıyla işlem yapılabilmesi için kullanılıyor. Geliştirilecek olan kripto para cüzdanını açmak isteyen kullanıcılar 12 sözcükten oluşan anahtar kelime şifreleri ve bir de giriş şifresi yaratmak zorundalar. Dolayısıyla kripto paralar, anahtar kelimeler gibi sağlam bir yöntemle korunmuş olacak.

Consensys ile ortaklık kuruldu

Öte yandan Microsoft; Ethereum, DAI, Uniswap, USDC ve USDT gibi kripto paraların cüzdan içindeki takası için de, Ethereum geliştiricisi şirketlerden biri olan Consensys ile de ortaklık kurdu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl