Bitcoin yükselişi dijital varlık fonlarına yansımadı: Çıkışlar sürüyor

Dijital varlık yatırım ürünlerindeki çıkışlar geçtiğimiz hafta da devam etti. Bitcoin'deki yükselişe rağmen satışlar sürerken, 6. hafta üst üste yaşanan çıkışlarda toplam kayıp 406 milyon dolar oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa’nın en büyük dijital yatırım platformu olan Coinshares, haftalık raporunu yayımladı. Raporda dijital varlık yatırım ürünlerinden geçtiğimiz hafta 94.7 milyon dolarlık çıkış yaşandığı belirtilirken, en çok çıkış ise 369 milyon dolar ile Bitcoin’de görüldü. En büyük kripto paranın fonlarında ay başından bu yana yaşanan toplam çıkış ise 22.8 milyon dolara ulaştı.

Short Bitcoin’e 35 milyon dolar!

Ethereum fonlarında 12.7 milyon dolarlık çıkış görülürken, ETH fonlarında ay başından beri ulaşılan çıkış değeri ise 22.8 milyon dolar oldu. Geçtiğimiz sene onay verilen ve Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan “short Bitcoin” fonlarına ise 34.7 milyon dolarlık rekor giriş oldu. Bu fonlara ay başından bu yana yapılan yatırımlar da 83 milyon dolara ulaştı.

Birçok altcoin fonuna ise önemsiz miktarlarda girişler olması da dikkat çekiyor. Litecoin, Solana ve Polygon fonlarına 200’er bin dolar, XRP fonlarına ise toplamda 400 bin dolarlık girişler kaydedildi.

En fazla çıkış Almanya’dan

Ülkeler bazında da ciddi çıkışların görülmesi gözlerden kaçmadı. Bu anlamda ilk sırada 24.3 milyon dolarlık çıkış ile Almanya yer aldı. Kanada 12.8 milyon dolar ile ikinci, İsveç ise 11.6 milyon dolar ile üçüncü oldu.

3AC çöküşünden bu yana en yüksek rakam

Toplam dijital varlık ürünlerinin değeri 33 milyar dolar olarak görülürken, bunun 22 milyar dolarlık kısmı Bitcoin’de yer aldı. Ayrıca 33 milyar doların 22.6 milyar dolarlık bölümünün de Grayscale bünyesinde bulunması şirketin büyüklüğünü net şekilde gösterdi. Tüm çıkışlara rağmen ise 33 milyar dolarlık rakamın, 3AC çöküşünden bu yana (Haziran 2022) görülen en yüksek değer olduğu da raporda yer alan önemli bilgilerdendi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl