Milyar dolarlar yeterli olmadı: “Fed, acil kredi imkanını genişletsin”

Büyük ABD bankalarının iflas tehlikesindeki First Republic Bank 30 milyar dolar aktarması yeterli olmadı. Bankanın hisseleri düşmeye devam ederken şimdi ise Fed'in bankalara tanınan acil kredi imkanını genişletmesi ele alınıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’li yetkililerin First Republic Bank’a bilançosunu güçlendirmesi için daha fazla zaman sağlamak amacıyla bankalara tanınan acil kredi imkanını genişletmeyi düşündüğü bildirildi.

Bloomberg’ün haberine göre, söz konusu plan değerlendirme aşamasında ve henüz bir karara varılmadı. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Fed’in acil kredi programını genişletmesinin yetkililer tarafından First Republic Bank’ı desteklemek için dikkate alınan pek çok görüşten biri olduğu kaydedildi.

Fed’in likidite imkanlarında yapacağı herhangi bir değişikliğin tüm bankalar için geçerli olacağı fakat düzenlemelerin First Republic Bank’ın yararlanacağı şekilde oluşturulabileceği belirtiliyor.

Bankalardan rekor likidite talebi

ABD bankaları, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflasının ardından Fed’den rekor miktarda acil likidite talep etti. Bunun sonucunda, bir yıldır istikrarlı şekilde düşen Fed bilançosu, 300 milyar doların üzerinde artış gösterdi. Fed’in yeni açıkladığı verilere göre ise bankacılık krizinin patlak verdiği haftada banka müşterileri, 100 milyar dolarlık para çekti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl