Ripple CEO’su, ABD’li yetkililere Gensler’ı şikayet etti

Neredeyse 2.5 yıldır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile amansız bir hukuk mücadelesi veren Ripple'ın CEO’su Brad Garlinghouse, kurumun başındaki isim olan Gary Gensler'ı ABD'li yetkililere şikayet etti. Garlinghouse, ABD'deki seçilmiş yetkililerin Gensler'ın yaptıklarını dikkate almasının zamanının geldiğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin 2020 yılının son günlerinde kayıt dışı satış yoluyla haksız kazanç elde etme suçlamasıyla Ripple’a açtığı dava hâlâ devam ediyor. Bu yıl davanın sonuçlanacağı tahminleri bir kenara Ripple’ın token’ı XRP de son günlerde piyasadaki kaosa rağmen yükselişini sürdürüyor.

Dün, ABD’nin piyasa düzenleyicisi kurumu olan SEC’nin Başkanı Gary Gensler, SEC’nin bir menkul kıymetin ne olduğunu tanımlamada öncülük ettiğini, mevzuatın zorunlu olmadığını söylemişti.

Temsilciler Meclisi Ödenekler Komitesi’nde yapılan bir oturumdan sonra gazetecilere açıklama yapan Gensler, mevcut menkul kıymetler yasalarının kripto piyasalarında gerçekleşen faaliyetlerin çoğunu kapsadığını belirtmişti.

Gensler, “Yasama araçlarının çoğunun, kabul edilmesi halinde, menkul kıymetler yetkisini zayıflatacağını düşünüyorum.” diye de eklemişti.

Ripple CEO’su ABD’li yetkililere çağrı yaptı

SEC ile ihraç ettiği XRP’nin kayıt dışı yatırım sözleşmesi olduğu iddiasıyla davalık olan Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse, Gensler’ın bu açıklamalarına Twitter’dan bir cevap verdi. Garlinghouse, SEC’nin netlik konusunda sınıfta kaldığına işaret etti.

Haberi alıntılayan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, “SEC Başkanı’nın neyin yatırım sözleşmesi olduğunu kurumunun yetkisini aldığı mevzuatın değil de kendisinin belirlediğini söylemesi anlaşılır gibi değil. ABD’deki seçilmiş yetkililerin bunu dikkate almasının zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Garlinghouse sözlerine “İki buçuk milyar dolarlık şişirilmiş bir kurumu yöneten bir otokrat gibi davrandığınızda neden neyin ‘içeride’ neyin ‘dışarıda’ olduğu konusunda net olmak isteyesiniz ki?” şeklinde devam etti. Ripple CEO’su son olarak “Net bir yetki alanı olmadan, belirsizlik güç olarak maskelenir.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl