Elon Musk Çin’e gidiyor: Başbakan ile görüşecek

Dünyanın en zengin iş adamı konumundaki Elon Musk, en erken nisan ayında olmak üzere Çin'e bir ziyarette bulunacak. Musk'ın ziyarette Çin başbakanı ve Şi Jinping'den sonra devlet başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Li Qiang ile görüşeceği belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Elon Musk, sahibi olduğu Tesla’nın en büyük fabrikasının olduğu ve firmanın en büyük ikinci pazarı konumundaki Çin’e bir ziyarette bulunacak. Haber ajansı Reuters’ın konu hakkında bilgi sahibi iki kişiye dayandırdığı haberine göre; Musk koronavirüs pandemisinden bu yana da ilk kez Çin’i ziyaret etmiş olacak.

Tesla, SpaceX ve Twitter CEO’sunun başbakan Li Qiang ile de görüşmelerde bulunacağı, ayrıca Musk’ın ekibinin de ziyaretin tarihi konusunda hazırlıklara başladığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Çin İletişim Ofisi ya da Tesla’dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji şirketleriyle ara düzeltiliyor mu?

Pekin yönetiminin özellikle son dönemde teknoloji şirketlerine yönelik sıcak tavrı dikkat çekiyor. Son olarak Alibaba kurucusu ve yaklaşık 1,5 yıldır Çin’den uzak kalan Jack Ma da, Pekin’e geri dönmüştü. Hatırlanacağı üzere Çin hükumeti 2020’nin sonlarında Ma’nın hem Hong Kong hem de Şangay borsalarında listelenen teknoloji şirketi Ant Group’a karşı büyük bir baskı ve yıldırma politikası uygulamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl