ChatGPT’ye İtalya’dan sonra Avrupa’dan ikinci kötü haber

Son aylarda çılgınlık seviyesinde ilgi gören ChatGPT için Avrupa'dan ikinci kötü haber gelebilir. Geçen hafta İtalya'nın yasakladığı yapay zeka programı için sırada Almanya'nın olduğu belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Veri güvenliği nedeniyle geçen hafta İtalya’nın yasakladığı ChatGPT konusunda Almanya’nın da benzer adımlar atabileceği belirtildi. Açıklama ise Alman medyasına konuşan, ülkenin veri güvenliğinden sorumlu ismi Ulrich Kelber’den geldi.

“İtalya’dan bilgi istedik”

Kelber, böyle bir duruma sadece kendisinin karar veremeyeceğini belirtti ve “Prensipte böyle bir karar devlet otoritesi tarafından alınabilir. Bu adımlar atılabilir. Konuyla ilgili İtalya’dan bilgi talebinde bulunduk. Onlarla temas halindeyiz. AB veri koruma otoriteleriyle de görüşeceğiz.” dedi. Kelber ayrıca, böyle bir planları olduğu yönünde bilgi vermedi.

Hatırlanacağı üzere İtalya’nın getirdiği yasağın ardından ChatGPT geliştiricisi OpenAI şirketi, yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesinde olabildiğince kişisel bilgilerin katılmamaya çalışıldığını belirten bir açıklama yapmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama da İsveç regülatöründen geldi. Almanya’nın aksine İsveç’ten gelen açıklamada, ChatGPT’nin yasaklanması konusunda bir plan bulunmadığı ve İtalyan otoritelerle konu hakkında görüşülmediği belirtildi.

İtalya’dan gelen yasak, bazı kullanıcıların ChatGPT yazılarının, başka kullanıcılara gösterildiğinin ortaya çıkmasıyla gelmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl