Dogecoin, Twitter’dan kaldırıldı, fiyat düşüşe geçti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter, birkaç gün süren Dogecoin macerasının ardından logosunu tekrar eski haline döndürdü.

Pazartesi günü sosyal medya platformunun logosu, Dogecoin logosu ile değiştirilmişti. Şaşkınlıkla karşılanan bu durum, Dogecoin’in fiyatına pozitif yansımıştı. Kripto para, kısa sürede yüzde 32 artış göstererek 0.10 dolara kadar çıkmıştı. Birkaç gün, 0.09 – 0.10 aralığında işlem gören DOGE, logonun bugün kaldırılmasıyla sert düşüşe geçerek 0.084 dolara indi.

Logonun değişmesiyle cüzdan hareketleri hızlanmıştı

Twitter’ın logosunu Dogecoin logosuyla değiştirmesinin ardından büyük Dogecoin cüzdanlarında görülen hareketlilik dikkat çekmişti. Bir cüzdandan 650 milyon DOGE transfer edilirken diğerinden 300 milyon DOGE aktarıldı. Ayrıca 9 yıldır hiçbir hareket kaydetmeyen bir başka cüzdan da yıllar sonra ilk kez aktif oldu ve 1.2 milyonluk DOGE transferi gerçekleştirdi. Dogecoin logosunun kaldırılmasından sonra ise şimdiye kadar büyük bir işlem gözlemlenmedi.

Elon Musk, Dogecoin manipülasyonu iddiasıyla dava edilmişti

Twitter’ın patronu Musk, logo değişikliğinden dolayı bir kez daha manipülasyonla suçlandı. Bilindiği gibi Musk’ın Dogecoin ile ilgili bir manipülasyon davası da bulunuyor. Yatırımcılar tarafından Elon Musk’a geçtiğimiz yıl Dogecoin’i desteklediği ve fiyatı manipüle ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Musk ise ABD’li bir yargıçtan kendisini Dogecoin’i desteklemek için bir saadet zinciri yürütmekle suçlayan 258 milyar dolarlık davasını düşürmesini istedi. Henüz bir karar alınmadı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl