Warren Buffett’tan Bitcoin açıklaması: “Kumar” dedi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en zengin 5. insanı konumundaki Warren Buffett, ABD medyasından CNBC’nin sorularını yanıtladı. Japonya’dan katıldığı canlı yayında Fed’in politikalarından Jerome Powell’ın yönetim şekline Bitcoin’den bankacılık krizine kadar birçok soruyu yanıtlayan Buffett, Japonya’da çok önemli yatırım fırsatlarının olduğunu söyledi.

“Bitcoin bir kumar token’ıdır”

CNBC sunucusu Becky Quick’in sorularını yanıtlayan Buffett, “Lale Çılgınlığı”nın 3 yıl sürdüğü ancak kripto para alımlarını sürekli olarak devam ettiği sorusuna şu yanıtı verdi:

“İnsanlar her zaman kolay para kazanmak ister. Amerika’da herkes birbirine ne kadar para kazandığını anlatıyor. Bu işe katılma isteği bir içgüdü gibi… Bunu herkes istiyor. Mesela Bitcoin gibi bir şey var. Hiçbir somut değeri yok. Bir kumar token’ı ama insanlar hala onu istiyor. Hala rulet masasında oynamak istiyorlar. Bu konuda ne denebilir ki… Kumar oynama içgüdüsü biterse Bitcoin ve diğer kripto paraların alımları da biter. Hayatım boyunca insanların aptalca şeyler yaptığını gördüm. İnsanlar bir gün sonra daha fazla paraya sahip olacakları fikrini seviyor”

“Çin ve ABD süper güç olacaklar”

Son dönemde Çin ve ABD arasında yaşanan Tayvan merkezli gerilim de sorulan Buffett şu ifadeleri kullandı:

“Çin ve ABD süpergüç olacaklar. Birbirleriyle mücadele etmeleri normal. Etmeliler de… Dünya tehlikeli bir yer”

“Yapay zekadan korkuyorum”

Son dönemin bir başka furyası yapay zeka hakkında da konuşan Buffett, “Gidebileceği yeri bilmiyorum. Tam anlamıyla anlamıyorum da… Büyük bir teknolojik gelişme söz konusu ama nerelere kadar uzanabilir, bu beni korkutuyor. Ne kadar faydalı olur onu da bilemiyorum” dedi.

“Powell’ın işi çok zor”

Berkshire Hathaway yönetim kurulu başkanı Buffett, kendisine sorulan “Jerome Powell’a ne yapması gerektiğini söyleyecek olsanız ne derdiniz?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Kendisi neyin doğru olduğunu düşünüyorsa onu yapmalı. Benim ne düşündüğüm önemli değil. Yaptığı iş çok zor. Sonunda Kongre sizin görevinizi elinizden de alabilir. Böyle bir iş yapıyor. Yaptığınız işler boşa gidebilir. Paul Volcker bunu yaşadı. Çok stresli dönemler vardı. ‘Hükumet beni hapse atar mı?’ diye düşünüyordu. Powell’ın da işi bir o kadar stresli…”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl