Bitcoin ve Ether yükselmeye devam ediyor: 30.900 ve 2000 $ görüldü

Bu hafta 2022'nin haziran ayından bu yana ilk kez 30 bin doları geçen Bitcoin 31.000 dolar seviyesini zorlarken, Shapella güncellemesini sorunsuz tamamlayan Ethereum ise aylar sonra 2100 dolara ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralarda uzun zaman sonra yatırımcıların yüzünü güldürecek cinsten bir yükseliş rallisi başladı. Bitcoin bu sabah itibarıyla 30.900 dolara kadar yükselirken, Ethereum ise 2100 doları geçti. Kripto para piyasasının toplam değeri de 2022’nin haziran ayından bu yana ilk kez 1.3 trilyon doların üzerine çıkmış durumda…

Dominanstaki çekilme altcoin’lere yaradı

Dün yüzde 49 olan Bitcoin’in piyasa dominsans seviyesi ise, %47.6 seviyesinde bulunuyor. Burada yaşanan hafif düşüş ise altcoin’lerin dolar paritesindeki fiyatlarına olumlu yansıdı.

Fed toplantısı mı fiyatlanıyor?

Bilindiği üzere mayıs ayının hemen başında ABD Merkez Bankası (Fed), en önemli faiz kararlarından birini verecek. Uzmanlar tüm yaşananlara rağmen kurumun 25 baz puanlık bir faiz artırımına daha gidebileceğini belirtiyor. Bir kısım ise, Fed’in bundan sonra bir süre faiz artırımlarına ara verebileceğini söylüyor. Dolayısıyla genel beklenti, Fed’in 25 baz puan faiz artırıp daha sonra bu artışları durdurması ya da mayısta hiçbir artırıma gitmeyip bir duraksama dönemine girmesi yönünde… Faizlerin yukarı gidişinin durması, özellikle dolar endeksinde kademeli düşüşlere ve hisse senetleri ile kripto paraların yükselişine neden olabilir.

Fed’in özellikle 2023 sonu ya da 2024 başından itibaren de faiz indirimlerine gidebileceği belirtiliyor. Burada hedef gösterilen %2’lik enflasyon seviyesine ulaşılıp ulaşılamayacağı da merak konusu… Bu hafta açıklanan mart ayı enflasyon verisi %5 olarak duyurulmuştu.

İşte tüm bu gelişmeler, başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların kısa/orta vadedeki yönünü gösterecek.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl