1 Bitcoin tutan adres sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı

Bitcoin yaklaşık 10 gün sonra yeniden 30 bin dolar seviyelerine ulaşırken, 1 BTC tutan adres sayısının da gittikçe artması dikkat çekiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de sene başından bu yana yaşanan %70’lik yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, bu anlamdaki önemli verilerden biri olan “1 BTC tutan hesap sayısı” da tarihi rekor kırdı. Zincir üstü veri takip platformu lookintobitcoin’den alınan rakamlara göre bu sayı 994.700’ü aştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

1 milyona yaklaşan adres sayısı, geçen sene yine bu zamana göre %19 daha fazla oldu. İçinde Bitcoin sayısı fazla olan cüzdan sayısının artması, yatırımcıların ve kullanıcıların Bitcoin sistemine olan güvenini göstermesi açısından önemli… Sayı FTX’in iflasının açıklandığı 7 Kasım günü 809 bin, 1 Ocak günü ise 814 bindi.

Borsalardaki BTC sayısı da artıyor

Öte yandan satış emaresi olarak görülebilecek bir veride de artış tespit edildi. Borsalardaki toplam BTC sayısı 2.18 milyon adet oldu. Sene başına oranla buradaki artış 30 bin adet ya da %1.4 olarak belirtildi. Yaklaşık bir senelik süre içerisinde ise bu sayının 390.000 adet azaldığı ifade edildi.

Bilindiği üzere son günlerde özellikle eski dönem Bitcoin adreslerinde hareketlilikler göze çarpıyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl