Mahkeme, SEC’ye 10 gün süre verdi: Coinbase karardan memnun

Kripto para borsası Coinbase, SEC'ye geçen yaz dijital varlıklarla ilgili kurallar konusunda gönderdiği dilekçeye hâlâ cevap alamaması sebebiyle dava açmıştı. Yeni mahkeme kararıyla birlikte, kurum nihayet yanıt vermek zorunda.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz haftalarda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) mahkemeye vererek Temmuz 2022’deki bir talebe yanıt verilmesini istemişti. Borsa, kurumun dijital varlıklarla ilgili kurallar konusunda bazı açıklıklar getirilmesini istiyor.

Kripto para borsası, ABD’de kripto para piyasasının sorunsuz işleyişini garanti altına alacak net ve uygulanabilir bir yapı olmadığını ve SEC’nin dilekçesini görmezden geldiğini iddia ediyor.

Coinbase, 24 Nisan tarihli bir mahkeme başvurusunda, SEC’nin “basit bir görevi” tamamlamadaki gecikmesinin, kurumun büyüklüğü (yaklaşık 4 bin 500 kişi) göz önüne alındığında haksız olduğunu savunmuştu.

Ancak kurum, mahkemenin kararıyla birlikte nihayet yanıt vermek zorunda kalabilir.

SEC’nin 10 gün içinde cevap vermesi bekleniyor

Çarşamba günü, elektronik bir dava kaydı girişi olan salt metin bir emirde, “SEC’nin bu tarihinden itibaren 10 gün içinde yüksek mahkeme emri dilekçesine bir cevap sunması emredilmiştir” denildi. Karara herhangi bir destekleyici belge dahil edilmedi.

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, Twitter hesabından, borsanın mahkemenin davayı kapsamlı bir şekilde incelemesinden dolayı minnettar olduğunu bildirdi.

SEC’nin dijital varlıklar gizemi

Coinbase, SEC’den açıklama isteyen tek şirket değil. Düzenleyici kurum, sektörden ve kanun yapıcılardan defalarca talep gelmesine rağmen dijital varlıkların yatırım sözleşmesi olup olmadığı konusuna açıklık getirmedi.

SEC Başkanı Gary Gensler, “Bitcoin dışındaki her şeyin bir menkul kıymet olduğunu” düşündüğünü söylese de Komisyon resmi olarak bu tutumu benimsemedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl