Reddit’teki ilk Bitcoin paylaşımı 14 yıl önce bugün yapıldı: Ne yazıyor?

Kullanıcıların birçok konuda içerik paylaştıkları ya da fikirlerini yazdıkları bir platform olan Reddit'te Bitcoin ile ilgili ilk paylaşım 14 yıl önce bugün yapıldı. Yorumunu yazan ilk kullanıcı da dahil birçok kişinin, o günün tek kripto parasını övmesi de dikkat çekiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2005 yılında kurulan ve dünyanın ilk sosyal medya platformlarından biri olan Reddit’teki Bitcoin başlığının ilk yorumu 14 yıl önce bugün yazılırken, 2009 yılında açılan başlıktaki övgüler de dikkat çekiyor.

“Tutar mı bilmem”

“Bitcoin: Kişiden kişiye ağ tabanlı anonim dijital para” başlığı atılan konuda, 241 adet yorumun yazıldığı görülüyor. “snoww” adlı kullanıcı Bitcoin ile ilgili ilk yorumu yaparken şu ifadeleri kullanıyor:

“Aman Allahım! İnanılmaz derecede yaratıcı gözüküyor. Yine de hem güvenlik hem de fikrin tutup tutmayacağı konusunda kararsızım”

Bazı kullanıcıların Bitcoin’i, “teoride iyi, ancak pratikte yasa dışı alımlar için kullanılan bir para” olarak görmesi de gözlerden kaçmıyor.

Bilindiği gibi Bitcoin uzun süre, dark web’in en çok bilinen platformlarından biri olan Silkroad’da kullanılmıştı. Silkroad kapatıldıktan sonra yakalanan kurucu Ross Ulbricht de hala müebbet hapis cezasını çekiyor.

Birçok kullanıcı Bitcoin’in dijital olarak kolayca gönderilip alınmasını överken bazıları ise onu “ilk dijital piramit dolandırıcılığı” olarak tanımlıyor.

Reddit’teki Bitcoin başlığı, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i yaratmasından 4 ay sonra açılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl