Merkezi borsalardaki Ether sayısı, son 6 ayın en dip seviyesinde

Shapella güncellemesinden sonra ilk günlerde çekim işlemleri fazla olan ancak büyük bir satışın yaşanmadığı Ethereum'un, merkezi borsalardaki sayısı da son dönemin en düşük seviyesine ulaştı. Sene başından bu yana bu borsalardaki Ether sayısı %10 azaldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Merkezi borsalardaki Ether sayısındaki azalma dikkat çekiyor. Zincir üstü veri platformu Nansen’in verdiği bilgiye göre bu tarz borsalardaki Ether sayısı, 26.5 milyon ETH ile son 6 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Coinbase ve Binance…

Nansen ayrıca, yine sene başından bu yana borsalardaki Ether sayısının yüzde 10 azaldığını belirtti. Şirketin raporunda, en çok Ether tutulan borsanın 7.91 milyon ETH ile Coinbase (genel arzın %31’i) olduğu belirtilirken, ikinci sırada ise 4.78 milyon ETH ile Binance (genel arzın %19’u) bulunuyor.

Nereye gidiyor?

Bilindiği üzere Ethereum ekosisteminde varlıkların değerlendirilebileceği birçok fırsat bulunuyor. Dolayısıyla yatırımcılar Ether’lerini borsalarda bırakmak istemeyebilirler. Bir başka zincir üstü veri platformu Glassnode’a göre ise borsalardan çıkış yapan Ether’lerin büyük kısmı “staking” ve kişisel saklama cüzdanlarına aktarılıyor.

Glassnode ayrıca, Shapella güncellemesinin ardından borsalara giriş yapan Ether sayısında önemli bir yükseliş olmadığını, bir satış baskısı oluşmadığını ve ‘staking’den çekim taleplerinin de artık ilk günlerdeki gibi olmadığını belirtti.

Ethereum’daki “staking” sisteminden en çok ETH çeken ise Kraken borsası oldu. Buradaki toplam Ether’in yüzde 32’si Kraken’e aitti. Borsanın yüklü miktardaki çekiminin arkasında ise SEC’den verilen ceza ve şirketin “staking” hizmetlerini sona erdirmeyi kabul etmesi bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl