Amerikan iş dünyası devreye girdi: SEC’ye karşı Coinbase’e destek

Kripto para borsası Coinbase'in SEC'den kripto piyasası için netlik sağlaması talebi, ABD'deki en büyük, en etkili iş dünyası örgütü olan Ticaret Odası'ndan destek aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Coinbase ve SEC arasında yaşanan hukuki gerilim devam ederken kripto para borsasının düzenleyici netlik için sayısız girişimde bulunduğu SEC’den hâlâ bir cevap gelmedi. Hatta ABD’de bir mahkeme 4 Mayıs’ta SEC’nin Coinbase’in talebine 10 gün içinde yanıt vermesini istemişti.

ABD Ticaret Odası’ndan da Coinbase’e destek

Salı günü sunulan bir amicus brief’te (üçüncü tarafın görüşünü bildiren dilekçe) Ticaret Odası, SEC’nin dijital varlıkların birincil düzenleyicisi olarak rolünü iddia etmesine rağmen, bu temel sorunu ele almakta özellikle başarısız olduğunu belirtti.

Metinde ayrıca dijital varlıkların federal yasalara göre “yatırım sözleşmesi” olarak kabul edilip edilmediği konusunda belirsizlik olduğu ve SEC’nin bu sorunu çözmekten kaçındığı ifade edildi. Bu tutumun temel adil yargılama, idare hukuku ve iyi yönetim ilkesini altüst ettiği, dijital varlık şirketlerini “uygulanacağını bilmedikleri yasa ihlalleri nedeniyle cezalandırmaya” yönelik bir kampanyaya dönüştüğü belirtildi.

Belgede Coinbase’in SEC’ye dijital varlık menkul kıymetleri hakkında bir düzenleme başlatma talebinde bulunduğu ancak SEC’nin bu talebi kabul etmediği ve resmi bir yanıtta bulunmadığının altı çizildi. Metinde SEC başkanının menkul kıymet yasalarının blok zinciri tabanlı dijital varlıklar üzerinde uygulanması konusunda şüphesinin olmadığı ifade edildi. Ancak Coinbase’in talebini etkili bir şekilde reddetmesine rağmen, SEC’nin kararını resmi bir yanıtla vermekten kaçındığı kaydedildi.

“SEC’nin eylemleri sadece zararlı değil, hukuka da aykırı”

Belgede, SEC’nin yaklaşımının düzenlenen tarafların adil bildirim hakkını, halkın bildirim ve yorum hakkını kısıtladığı belirtildi. SEC’nin eylemlerinin sadece zararlı bir politika olmadığı, aynı zamanda yasa dışı olduğu ve SEC’nin sürekli gecikmesinin sonuçlarının ciddi olduğu vurgulandı.

ABD Ticaret Odası, “SEC’nin önceden yolların kurallarını belirlemedeki isteksizliği ve yaptırım eylemlerini kullanarak sorumluluk yükleme veya tehdit etme çabası, Hukuka Uygun İşlem Hakkı ve idare hukukunun temel prensipleriyle çelişmektedir. SEC’nin Coinbase’in düzenleme talebine ilişkin sürekli hareketsizliği bu ihlalleri artırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ABD Ticaret Odası, ABD’deki kripto dışında tüm sektörlerdeki şirketleri temsil eden oldukça etkili bir kuruluş. Bu sebeple ABD’deki en büyük, en etkili iş dünyası örgütünün kripto paranın yanında olduğunu açıklaması fazlasıyla dikkat çekti.

Sonuç olarak, yapılan yorumlarda mahkemenin ABD Ticaret Odası tarafından ileri sürülen bu argümanlara ciddi önem vereceği belirtildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl