CZ, Binance.US hisselerini azaltmak istiyor: Sebep, kripto regülasyonları

Binance borsasının ABD kolu olan Binance.US, CEO Changpeng Zhao'nun şirketteki hisse oranını azaltmanın planlarını yapıyor. Şirket yöneticilerinin özellikle CFTC'nin açtığı davadan sonra uzun süredir planı yapılan süreci hızlandırmaya çalıştıkları belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su olmasının yanında, şirketin ABD kolu olan Binance.US’in de en büyük hissedarı konumundaki Changpeng Zhao, kurumdaki hisse oranını azaltmanın planlarını yapıyor.

ABD merkezli medya kuruluşu The Information’ın haberine göre; Zhao geçtiğimiz yaz aylarından bu yana hisselerinin bir bölümünü zaten satmak istiyordu ancak CFTC’nin kısa süre önce açtığı davanın ardından süreç hızlandırılmaya çalışılıyor.

“Lisanslar alınamayabilir”

Binance.US yöneticilerinin, Zhao’nun hisse oranının azaltılmasının, regülatörler önünde borsayı daha iyi konumda göstereceğini düşündükleri ifade edildi. Yöneticilerin, özellikle CFTC tarafından mart ayında açılan davada Zhao’nun isminin geçmesinin büyük endişe yarattığını ve bu sebeple bazı lisansların alınmama tehlikesinin oluştuğunu söyledikleri belirtiliyor. Yöneticilere göre Zhao’nun şirketteki hisseleri belli bir seviyeye düşürülürse buradaki tehlike azalabilir.

Konuyla ilgili şu ana kadar Binance ya da CZ’den henüz bir yanıt gelmiş değil.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl