Bitcoin neden düşüyor? Yellen konuştu, dolar çıktı

Son iki günde önce 28 bin doların daha sonra 27 bin doların altına inen Bitcoin, 200 haftalık hareketli ortalamasını yeniden test ederken, son 2 ayın da en düşük seviyesine yaklaştı. Düşüşün net bir sebebi olmasa da, haziran ayında Fed'in 25 baz puanlık bir faiz artırımına daha gidebileceği söylentileri ve Janet Yellen'ın borç limiti açıklamaları düşüşü etkilemiş olabilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son haftalarda yaşanan “meme coin” çılgınlığı Bitcoin’in düşüşüyle çabuk sona erdi. PEPE ve Milady gibi token’lar Bitcoin’in sert düşüşünden daha da sert etkilendiler. En büyük kripto para, son 2 ayın en düşük seviyesine yaklaşırken, dolar endeksi ise şubat ayından bu yana görülen en büyük haftalık kazancı elde etti.

Bankacılık krizi bitmedi mi?

Bitcoin’de gelen keskin düşüşün net bir sebebi olmasa da, birçok etken bu düşüşü tetiklemiş olabilir. Bunlardan birincisi ABD’de hala bitip bitmediği tartışma konusu olan bankacılık krizi… Büyük bankalar için önemli bir sorun teşkil etmese de, Fed’in faiz artırımları yerel bankaların birer birer iflas etmesine yol açıyor. Son olarak dün PacWest bankası tüm mevduatlarının %10’unu geçen hafta kaybettiğini açıklamıştı. Bankanın hisseleri de her geçen gün daha fazla düşüyor.

Yellen ısrar ediyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise Hazine’nin elindeki nakdin ne zaman biteceği konusunda bir belirsizlik olduğunu belirtti. Yellen ayrıca Bloomberg’e verdiği demeçte, gelecek hafta büyük bankaların yöneticileriyle borç limiti konusunda görüşebileceğini de dile getirdi. Hazine Bakanı, geçen hafta yaptığına benzer bir açıklama da yaparak, 31.4 trilyon dolarlık borç limitinin artırılmamasının, dünyada finansal kaos ve felaket getireceğini de sözlerine ekledi.

Fed ne yapacak?

Tüm bu gelişmelerin yanında, Fed’in 13-14 Haziran günlerindeki FOMC toplantısında ne yapacağı da merak konusu olmaya başladı. Bazı uzmanlar, haziran ayında “son” bir faiz artırımı yapılabileceğini dile getiriyor. Eğer böyle bir artırım olursa Bitcoin ve altın gibi varlıklardaki düşüş daha da sertleşebilir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl