ABD’li yetkiliden açıklama: Kripto şirketlerine yeni incelemeler gelecek

SEC başta olmak üzere birçok ABD'li devlet kurumunun denetimleri sıklaştırdığı kripto paralara yönelik adımlar konusunda yeni bir açıklama daha geldi. ABD Adalet Bakanlığı yetkilisi, borsaların incelenmesinin hızlandırıldığını belirtti ve sert ifadeler kullandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin Ripple ile davalık olduğu, CFTC’nin ise Binance’e para aklama konusunda dava açtığı ABD’de, Adalet Bakanlığı da yeni denetimler ve incelemelerde bulunacağını belirtti.

Bakanlığın bir birimi olan Ulusal Kripto Para Yaptırım Ekibi’nin (NCET) direktörü Eun Young Choi, Financial Times’a verdiği demeçte, borsalar ve kripto para şirketleriyle ilgili sert ifadeler kullandı ve şunları söyledi:

“Suçluların, işledikleri suçlar vasıtasıyla elde ettikleri paraları nakde çevirmelerine izin veriyorlar. Bu açıkça bizim için büyük bir sorun. Bu tür platformlara odaklanarak, diğer borsalar ve şirketler üzerinde de etkili olacağımızı düşünüyoruz”

Choi ayrıca bu operasyonları sayesinde birçok şirkete caydırıcı mesaj vermiş olacaklarını ve para aklama ile kimlik doğrulama regülasyonlarını atlatmaya çalışan şirketlere gözdağı verilmiş olacağını söyledi.

“Şirketin büyüklüğü önemli değil”

Muhtemel operasyonlarla ilgili şirket ismi vermeyen NCET direktörü, “İsim veremem ancak operasyonlarda, şirketin büyüklüğü bizim için önemli olmayacak” dedi.

Kurum başkanı ayrıca borsalar dışında merkeziyetsiz finans hizmeti veren platformlara yönelik de denetimlerini artıracaklarını ve özellikle blok zincirleri arasında köprü görevi gören kurumların hedef alınacağını da sözlerine ekledi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl