‘Big Short’ Michael Burry bu kez zarar mı etti? Banka hisseleri aldı

2000 ile 2008 krizlerinde kazandığı servetle bilinen ünlü yatırımcı Michael Burry'nin SEC'ye yaptığı bildirimde yılın ilk çeyreğinde ABD'li bölgesel bankaların hisselerinden aldığı görülüyor. Burry'nin banka çöküşlerinden önce ya da kriz esnasında hisseleri satıp satmadığı belgelerde görülmüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ocak ayının son günü Twitter hesabından “Satın” şeklinde bir tweet atan ancak mart ayında “Yanıldım” diyerek özür dileyen Michael Burry’nin, bankacılık krizinde adını duyduğumuz bazı kurumlara, yılın ilk çeyreğinde yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Burry’nin hedge fon şirketi Scion Asset Management’ın SEC’ye yaptığı bildirime göre New York Community Bank (NYCB) hisselerine 7.6 milyon dolar, Western Alliance (WAL) hisselerine 4.4 milyon dolar, PacWest (PACW) bankasına 2.4 milyon dolar, Huntington Bank’a (HBAN) 2 milyon dolar ve First Republic’e de 2 milyon dolar yatırım yapıldı.

Burry ayrıca endüstrinin dev bankalarından biri oaln Wells Fargo’ya (WFC) da 4.6 milyon dolar yatırım yaptı. Ancak ünlü yatırımcının hisseleri hala elinde tutup tutmadığı ya da kriz öncesi/esnasında satıp satmadığı bilinmiyor. Dolayısıyla Burry bu alımlardan ciddi şekilde zarar etmiş ya da belli orandaki satışlarla zararı kabullenmiş de olabilir.

Bilidiği üzere bu bankalardan PacWest ve Western Alliance hisseleri birkaç hafta önce çok ciddi düşüşler yaşamışlardı. First Republic ise iflasın ardından JPMorgan’a devredilmişti.

Banka hisseleri pazartesi günü artış gösterseler de, sene başından bu yana yaşanan düşüşler yaklaşık %50 ile %80 arasında değişiyor.

Konuyla ilgili Burry ise herhangi bir açıklama yapmadı. Ünlü yatırımcı bankacılık krizi esnasında Fed’i çok sert şekilde eleştirmiş ve “1920’lere bile gitsek sizin kadar kötü olamazlardı” demişti.

Burry birçok yorumunda da Fed’in mutlaka faiz indirimlerine geçeceğini ve ardından para basma politikasının geri döneceğini söylemişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl