Elon Musk, Twitter’a “etkin bir finansal sistem” getirmeyi planlıyor

Dün akşam Tesla'nın yıllık hissedar toplantısına katılan Elon Musk, daha sonra dahil olduğu bir "Spaces" yayında ise Twitter'a şu anki "yavaş ve eskimiş" olan finansal sistemden daha etkin bir çözüm getirmeyi planladığını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter’ı birçok yoğun tartışma ve davalar arasında 44 milyar dolara geçtiğimiz sene satın alan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, platformda ödemelerin de rahatlıkla yapılacağı bir sistemin olmasını istediğini belirtti.

“Para sadece bilgidir”

Twitter’ı “her şeyin olduğu bir uygulama” haline getirmek ve buna da “X” ismini koymak istediği bilinen Musk, platformda katıldığı bir “Spaces” yayınında şu ifadeleri kullandı:

“Vâr olan finansal sistemler artık eski ve kullanışsız. Geliştirilmesi gereken çok fazla bölümü var. Aşırı merkezi ve heterojen… Bizim şu anda başka bir sisteme ihtiyacımız var. Buna potansiyelimiz olduğunu düşünüyorum. Eğer daha iyi bir ürün varsa bu kullanılır. Her şeyi yok edip baştan yaratmaya gerek yok. Para sadece bilgidir. X için sahip olduğum vizyondaki şiirsel tek şey bu söz olacak”

Bilindiği üzere Twitter bir süredir ABD’de ödemelerle ilgili lisans alma çalışmaları yapıyor. İçinde kripto paraların da olduğu bir sistem geliştirmek isteyen şirket yoğun şekilde ödeme entegrasyonu için mesai yapıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl