Pakistan’dan kripto açıklaması: “Hiçbir zaman yasal olmayacak”

Enflasyon sorunu yaşayan dünyada arzı sınırlı olan güçlü varlıklara ilgi her geçen gün artarken, Pakistan'dan ise ters yönde bir açıklama geldi. Ülkenin maliye bakanı Aisha Gaus Pasha, kripto paraları hiçbir zaman yasallaştırmayacaklarını belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Asya’nın kripto para benimsenmesi en yüksek ülkelerinden biri olan Pakistan’da maliye bakanından şaşırtıcı bir kripto para yorumu geldi. Bakan Aisha Ghaus Pasha, ülkede kripto paraların hiçbir zaman yasallaşmayacağını söyledi.

Senato’nun Maliye ve Gelirler Komitesi’nde konulan Aisha Ghaus Pasha, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto paraların yasaklanması gerektiğine dair bir duruşu olduğunu belirtti ve yasağı bu şekilde savundu. FATF, geçen sene ekim ayında Pakistan’ı gri listeden çıkarmıştı. Bilindiği üzere FATF tarafından yayınlanan gri liste, mali suçlarla mücadelede zayıf olan ülkeleri belirtiyor.

Pakistan’daki kripto topluluğu ise bu açıklamalara sert tepki verdi. Birçok kripto destekçisi, sosyal medya üzerinden hükumeti eleştirdi ve kripto paralar yerine siber saldırılara karşı önlem almaya yoğunlaşılması gerektiği dile getirildi.

Pakistan son yıllarda ekonomik bir çöküş içine girerken 2022 yılı, IMF ile kurtarma paketi müzakereleriyle geçti. Ülkenin yaptığı açıklamaların arkasında da IMF’nin takdirini kazanmak olduğu iddia ediliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl