Kripto madencilik şirketi Marathon’dan Biden’a uyarı: Gideriz!

ABD'nin ve dünyanın en büyük kripto para madencilik şirketlerinden olan Marathon Digital'ın CEO'su Fred Thiel, Biden hükümetinin madencilere getirmek istediği vergi sisteminin işe yaramayacağını ve şirketlerin ABD dışına kaçabileceklerini söyledi. Thiel kendilerinin de bir süredir ABD dışındaki bazı yerleri araştırdıklarını da belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve kripto para madencilerinin harcadığı elektrik miktarına göre yüzde 30’a varan vergi alınması konusunu yeniden açan Joe Biden hükumetine, ABD’nin en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Marathon’dan itiraz geldi.

The Block’a özel bir röportaj veren Marathon Digital CEO’su Fred Thiel, böyle bir kanunun resmileşmesi durumunda şirketlerin ülke dışına çıkacağını ve hükumetin şu anki vergilerinden de yoksun kalacağını belirtti:

“Bitcoin madencileri hemen ülkeyi terk ederler. Ayrıca şu an yapmaya çalıştıkları da bu… Biz de araştırma yapıyoruz. Harcanan elektriğe göre vergi alınması, daha fazla yenilenebilir enerji sağlanması anlamına gelmez. Şu anda bir güneş enerjisi ya da rüzgar enerjisi çiftliği kurmak isteseniz, bunun bağlantılarını sağlamak için bile iki senelik bekleme süresi var. Ayrıca Bitcoin madencileri de yenilenebilir enerji konusunda insanlara teşvik sağlıyorlar. Dolayısıyla burada zaten ciddi bir kalabalık söz konusu…”

“Bankacılar bizi istemiyor çünkü…”

Bankacılık kurumlarıyla enerji santralleri şirketlerinin kripto para madencilerini istemediğini belirten CEO şunları söyledi:

“Bankacılık kurumları, madenciler aracı kuruma ihtiyaç duymadığı için bizi istemiyor. Ayrıca enerji santralleri de istemiyor. Çünkü Teksas’ta şu an onlara ihtiyaç gittikçe azalıyor. Bugün madencilik tesisleri kapanırsa bu gaz ve kömürle çalışan santrallere olan ihtiyaç yeniden artacak”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl