Bloomberg analistinden şaşırtıcı BTC analizi: 7 bin dolarlık seyrine benziyor

Önde gelen kripto para Bitcoin, yükseliş eğilimini sürdürmekle boğuşurken şu anda piyasa eğiliminde bir tersine dönüş yaşama olasılığıyla karşı karşıya. Bloomberg Intelligence'ta kıdemli bir makro stratejist olan Mike McGlone, Bitcoin'in düşüş eğilimine dikkat çekti ve mevcut değerlemesiyle bağlantılı potansiyel tehlikelerin altını çizdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in 2019 sonunda 7 bin dolar civarında seyreden değeri, büyük bir likidite artışının ardından yükselişe geçmişti. Bloomberg’in önde gelen analisti McGlone’un analizine göre, geçmişte yaşanan bu özel olay, ortalamaya doğru bir gerileme olasılığının bir göstergesi olarak hizmet ediyor. Analiste göre Bitcoin’in 19 Mayıs itibarıyla yaklaşık 27 bin dolar olan değerlemesi, kripto para için potansiyel bir olumsuz düzeltmeye ilişkin endişelere yol açtı.

“52 haftalık ortalama düşüş eğiliminde”

McGlone’a göre BTC’nin 52 haftalık hareketli ortalaması, 2020’lerin başında görülen yukarı yönlü dalgalanmaya kıyasla düşüş eğilimi gösteriyor. Bitcoin 2022 yılında yaklaşık 15 bin dolara kadar değer kaybetmiş olsa da daha sonra toparlanmış ve Nisan 2023’te yaklaşık 30 bin dolara yükselmişti. Bu yükseliş eğilimi de piyasanın aşırı alım yaptığına işaret ediyor. Bitcoin’in piyasa döngülerindeki dalgalanmalar, ki bu dalgalanmalar esas olarak likidite giriş ve çıkışlarından etkileniyor, piyasa psikolojisinin şekillenmesinde kayda değer bir etkiye sahip. McGlone’a göre, aşağı eğimli 52 haftalık ortalamaya bağlılık, Bitcoin’in ileriye dönük yörüngesini düşünürken dikkate alınması gereken kritik bir faktör.

“Deflasyonist güç uyarısı BTC hareketlerine yansıdı”

Fed özellikle, banka batışlarının meydana gelmesine rağmen politikalarını iki kez sıkılaştırmıştı. Uzmana göre, ABD Merkez Bankası tarafından sergilenen ısrarcılık, yüksek riskli yatırımlar üzerinde deflasyonist güçlerin olasılığını gösteriyor. McGlone, bakır piyasasındaki düşüşün ve başta Bitcoin olmak üzere kripto paralardaki hareketlerin, borsanın direncinin aksine, bu uyarıları kabul ediyor gibi göründüğünü kaydetti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl