Twitter’daki “Bitcoin” kullanıcı adı bir Türk’ün eline geçti

Twitter'ın hesabı askıya almasından yararlanan bir Türk, "Bitcoin" kullanıcı adını ele geçirdi ancak sosyal medya devi çok geçmeden müdahale etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter’da yer alan “Bitcoin” hesabı, uzun bir süredir insanları Bitcoin yerine Bitcoin Cash‘i benimsemeye yönlendirmeyi amaçlayan yayınlar yapıyordu. Twitter yönetimi, daha önce bu hesabı askıya almış fakat çok geçmeden erişime açmıştı. Bir süre sonra hesap tekrar askıya alındı. Twitter‘ın bu hamlesi, bazı kripto para meraklılarının tepkisini çekti.

Bitcoin Cash destekçisi olduğu bilinen Roger Ver, hesabın askıya alınmasının özgür konuşmanın ölümü olduğunu söyledi.

Bitcoin araştırmacısı ve geliştiricisi David Shares ise hesabın askıya alınmasının Bitcoin Core destekçisi troll’in gönderdiği sahte raporlar nedeniyle olduğunu söyleyerek Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’e, “Neden bunun olmasına izin veriyorsunuz?” yazdı.

Bazı isimler ise Twitter’ın bu kararının yerinde olduğunu belirtti.

Bu arada bu hesapla ilgili olarak ilginç bir gelişme yaşandı. Dün ikinci kez askıya alınmadan önce “Bitcoin” kullanıcı adı bir Türk’ün eline geçti. Ele geçirilen kullanıcı adıyla atılan ilk tweet “Merhaba Twitter!” oldu. Üçüncü tweet ise Türk bayrağı emojisi ile birlikte paylaşılan üçüncü “Türkiye çok havalı” anlamına gelen “Turkey is so cool” şeklindeydi.

Daha sonra bu hesap da askıya alındı ve kullanıcı adı başka birinin eline geçti. Twitter en sonunda hesabı yeniden aktif ederek ilk sahibine iade etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl