USDC’nin şirketi Circle’dan Avalanche’ta Euro Coin

Küresel bir dijital finansal teknoloji firması ve USDC ile Euro Coin'in ihraççısı olan Circle, geliştiriciler ve kullanıcıları için daha hızlı, daha verimli ödemeler ve finansal hizmetler sunmaya yardımcı olmak amacıyla Euro Coin sabit coin’ini Avalanche ağında kullanıma sundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sabit coin ihraççısı Circle, euro destekli sabit coin için beklenen bir dizi çoklu zincir lansmanından ilki olan Avalanche’ta Euro Coin’in piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Circle’a göre, Euro Coin’in USDC sabit coin’ini halihazırda benimsemiş olan Avalanche uygulamalarına dahil edilmesi basit bir süreç olacak. Euro Coin’in Avalanche blok zinciri platformuna kabul edilmesi, çeşitli blok zinciri ağlarında daha geniş bir yelpazede sabit coin seçeneklerine yönelik artan ihtiyacı yansıtıyor.

“Euro likiditesini artırmaya yardımcı olabilecek”

Euro Coin’i Avalanche’a getirmenin euro likiditesini artırmaya yardımcı olabileceği söyleniyor. Ayrıca Euro Coin ile Euro cinsinden ve USDC ile ABD Doları cinsinden işlem yapmak isteyen küresel kullanıcılara seçeneklilik sağlayabileceği kaydedildi.

Circle’ın açıklamasına göre, Avalanche platformundaki bir dizi uygulama Euro Coin’i dahil etme eğilimlerini ifade etti. Avalanche ağı üzerinde faaliyet gösteren Benqi, Curve, Dexalot, GMX, Pangolin, Shift Markets ve Trader Joe gibi çeşitli merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarının sabit coin’i özümseyeceği tahmin ediliyor.

Buna ek olarak, Circle hesaplarına sahip olan bireyler artık Avalanche platformundaki Euro Coin’lerin likiditesini kripto para alım satımı yapmak, kredi sağlamak, varlıkları korumak ve işlem yapmak gibi çok sayıda amaç için kullanabilecek.

Circle şu anda, biri USD Coin olmak üzere itibari para birimine dayalı bir çift sabit coin bulunduruyor. Bu sabit coin, ABD Doları’nın değerini yansıtacak şekilde tasarlandı ve yaklaşık 29 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre, Euro Coin’in piyasa değeri 48 milyon dolar ile oldukça düşük.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl