Ledger’ın eleştirilen özelliği Trezor’a yaradı: Satışlarda yüzde 900 artış

En büyük soğuk cüzdan üreticisi iki şirket Ledger ve Trezor arasındaki rekabet sert şekilde devam ederken, Ledger'ın son geliştirdiği ve çok eleştirilen "Recovery" güncellemesi, Trezor'ın satışlarında patlama getirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Soğuk cüzdan üreticisi Trezor’un satışları, sadece 1 haftada %900’lük artış yaşadı. Artışların, Ledger’ın “Recorvery” özelliğini tanıtmasından sonra gelmesi dikkat çekiyor.

“Yüzde 900 artış”

The Defiant’a konuşan Trezor CEO’su Matej Zak, “Kripto topluluğu güvenlik ve anahtar kelimelerin saklanması konusunda açık ve net konuştu. Yaşananlar bizim satışlarımızda abartılı bir artış getirdi. Bir hafta öncesine göre artış yüzde 900’ü buldu. Bizim cüzdanımızla ilgili hataların bulunmasıyla ilgili bir ödül programımız da var. Bu da ilgi görüyor. Araştırmacılar serbest şekilde cüzdan konusunda bize bildirimde bulunabilirler” dedi.

Hatırlanacağı üzere Ledger şirketi, Nano X adlı cüzdanlara getirdiği yeni güncelleme ile, kullanıcıların kararı doğrultusunda anahtar kelimeleri cüzdandan dışarı çıkartıp, 3 farklı şirkete dağıtabileceğini belirtmişti.

İkna edemediler

Bu güncelleme kripto topluluğundan ise büyük tepki almıştı. Şirket CEO’su Pascal Gauthier birçok programda bunun isteğe bağlı bir geliştirme olduğunu söylemiş olsa da, kalabalıkları ikna edememişti. Gauthier ayrıca güncellemenin tanıtım şeklinin de yanlış olduğunu kabul etmiş ve “Daha dikkatli ve insanları korkutmadan açıklama yapmalıydık” demişti.

2018 ve 2020 yıllarında da Trezor’un bazı cüzdanlarında, anahtar kelimelerin dışarı çıkarılabileceği konusunda bazı çalışmalar yapılmış ve hack saldırılarına karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunulmuştu. Kraken borsası da, Trezor’un T adlı cüzdanının ne şekilde hack’lenebileceği yönünde bir çalışma yayımlamıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl