Sabit coin ihraççısı Trust Reserve ekibi Çin’de gözaltına alındı

Eski adı CNHC Group olan ve hem dijital yuan için hem de Hong Kong doları için sabit coin çıkaran Trust Reserve şirketinin çalışanları Çin'de gözaltına alındılar. 29 Mayıs günü gözaltına alınan ekibin çalıştığı Şangay'daki ofis de kapatıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mart ayında Kucoin’in yatırım kolunun liderlik ettiği bir yatırım turunda 10 milyon dolarlık fon toplamayı başaran Trust Reserve ekibine Çin polisi tarafından operasyon düzenlendi. Ekip 29 Mayıs günü gözaltına alındı ve hala soruşturma kapsamında sorgulanıyor.

Trust Reserve’ün Şangay’daki ofisi de yetkililer tarafından kapatıldı ve aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi ofis girişine bir not bırakıldı. Notta, “Yargı süreci nedeniyle kapalıdır” ibaresi yer alıyor.

Çin medyasından PANews’un verdiği detaya göre; gözaltına alınma sebebi hala belli değil ancak konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişiler, operasyonun sabit coin’lerle ilgili olmadığını, şirketin başka bir sınır ötesi ödeme işiyle bağlantılı olduğunu belirttiler.

15 milyar dolarlık yuan işi…

Asya-Pasifik bölgesiyle ilgili haberler sağlayan TechFlow hesabına göre de, şirket ABD dolarını önce denizaşırı ülkelerde yuana çeviriyor ve daha sonra bunları ana karada kullanıyor. Şirketin senede 15 milyar dolar değerde kümülatif bir hacim yakaladığı belirtilirken, konunun, bu işlerin yapıldığı müşterilere ait olan fonların nereden elde edildiğiyle ilgili olabileceği iddia ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Çin’de geçen haftada Multichain ekibinin tutuklandığına yönelik haberler çıkmıştı. Haberlerin ardından MULTI token’da büyük düşüş yaşanmış, hafta sonu ise %40’ın üzerinde bir yükseliş görülmüştü.

Konuyla ilgili şu ana kadar Trust Reserve’den de bir açıklama yapılmış değil.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl