Kripto yatırım ürünlerinde negatif gidişat sürüyor: 39 milyon dolar çıktı

Geçtiğimiz hafta dijital varlık yatırım ürünlerinden net 39 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Küresel çaptaki çıkışlar, üst üste 6. haftada da devam ederken, bu süre içerisindeki net çıkış toplamda 272 milyon dolara ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa’nın en büyük dijital varlık yönetim firması CoinShares, haftalık fon hareketlerini aktardığı raporunu açıkladı. Şirketin raporunda, bu hafta dijital varlık yatırım ürünlerinden 39.3 milyon dolarlık net çıkışlar olduğu görülüyor.

Short Bitcoin’den de çıkışlar var

Bu çıkışlarda en büyük pay, 11.5 milyon dolar ile, çoğu zaman olduğu gibi Bitcoin fonlarına ait… İkinci sırada ise “Short Bitcoin” fonları bulunuyor. Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan bu fonlardan da 10.9 milyon dolarlık çıkış oldu. Bu durum kağıt üzerinde fon çıkışı gibi gözükse de, Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan fonlardan çıkış olması, pozitif bir gelişme olarak görülebilir.

Sene başından bu yana görülen çıkışların çoğu mayısta!

Düşüşler ayı olarak görülen mayıs başından bu yana Bitcoin fonlarında görülen toplam çıkış da 113 milyon dolar oldu. Sene başından bu yana görülen çıkış değeri de 124 milyon dolar. Yani 6 aylık süre içerisindeki çıkışların yüzde 90’ından fazlası aslında mayıs ayında görüldü.

Ethereum fonlarından 5.9 milyon dolar, çoklu varlık fonlarından da 3.3 milyon dolarlık net çıkışlar oldu.

Ripple ile SEC arasındaki davanın sona erme emareleriyle birlikte XRP fiyatındaki yükselişler, XRP fonlarına da yatırım çekti. Bu kripto paranın fonlarına geçtiğimiz hafta 100 bin dolarlık net girdi oldu.

CoinShares’in takip ettiği ülkelerin hiçbirinde net girişler olmaması ve önemli miktarda çıkışlara rastlanması da dikkatlerden kaçmadı. En çok çıkış 10.8 milyon dolar ile ABD’de görülürken, ikinci sırada 9.5 milyon dolar ile Almanya yer aldı.

Toplam küresel fon değeri 34 milyar dolar olurken, bu rakamın 22 milyar dolarını ise Grayscale fonları oluşturuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl