“Altcoin cenneti” Güney Kore’de Bitcoin ve Ether sıralamaya bile giremedi

Geçtiğimiz sene çok sert regülasyon kurallarının getirildiği ancak çok önemli metaverse ve Web3 adımlarının da atıldığı Güney Kore'deki kripto işlemlerinden elde edilen rakamlar dikkat çekiyor. En büyük iki kripto olan Bitcoin ve Ether, ülkede en çok trade edilen coin'ler arasında sıralamaya dâhi giremediler.

hack (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kendine has kripto bakış açısıyla bilinen Güney Kore’de 2023 yılında en çok “trade” yapılan coin’ler hakkında bir araştırma yapıldı. Kripto paralar konusunda yaptığı detaylı analizlerle bilinen Kaiko şirketi, yılın başında bu yana geçen 6 ayda hangi kripto para ve token’ların “trade” edildiğini analiz etti.

En çok trade edilen XRP…

Dominant varlıklar arasında, en büyük iki kripto para Bitcoin ve Ether’in bulunmaması dikkat çekiyor. İşlemlerin daha çok Kore won’uyla yapıldığı görülürken, en çok alınıp satılan coin ise XRP oldu. XRP’nin bu anlamdaki piyasa payı %12 oldu. XRP’den sonra ise %3’lük paylarıyla DOGE, SAND, ETC ve SXP geldi. SAND gibi bir başka metaverse token’ı olan MANA da yüzde 2’lik oranda “trade” edildi. Web3 oyun coin’i olan Axie Infinity ve bir dönem “Kore’nin Ethereum”u olarak nitelendiriken ICX de yüzde 2’lik orana sahipler.

Bilindiği üzere Güney Kore’de geçmişte birçok “trader” ve yatırımcı, küçük ve orta ölçekli borsalardaki düşük değerli coin’lerle işlem yapıyorlardı. Düşüşleri kadar yükselişleri de sert olan bu token’lar Koreliler tarafından ilgiyle takip ediliyordu.

Ancak ülkedeki regülasyon kurumlarının özellikle 2021 boğasından sonra devreye girmesi ve yeni kuralların getirilmesiyle bu küçük ve orta ölçekli borsaların çoğu kapanmak zorunda kalmıştı. Kapanmanın en büyük nedenleri KYC ve banka hesabı kontrolleri olmuştu.

Bugün birçok coin’in KRW yani Kore won’u ile “trade” edilmesinin altında da bankalarla olan çalışmalar yatıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl