Arthur Hayes’den yeni kripto yazısı: Sabırlı olun, boğa geliyor

BitMEX borsasının kurucularından olan Arthur Hayes, yeni boğa sezonunun yaklaştığını ve buradaki ateşleyici faktörün Fed'in faiz artırımları olacağını belirtti. Okuyucularına sabırlı olmalarını tavsiye eden Hayes, "Finans dünyasındaki en önemli kurallardan biri de budur" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yazdığı blog yazılarıyla kripto ve finans dünyasının ilgisini çeken Arthur Hayes, boğa sezonunun yaklaştığını iddia etti.

Miami’deki Bitcoin konferansından önce Tokyo’ya gittiğini ve burada yaşadığı bir tecrübenin kendisine finans piyasalarını hatırlattığını dile getiren Hayes şunları söyledi:

“Tokyo’nun bilinmeyen bölgelerinden birinde bir kahveci buldum. Çok özel bir yer olduğunu duymuştum. Ancak küçük dükkanda kuyruk uzundu ve sıra azalmıyordu. Daha sonra dükkanın patronu geldi ve kahveleri kendi elleriyle yaptıklarını, dolayısıyla bekleme süresinin en az 45 dakika olacağını söyledi. Ben de sıradan çıktım ama iki gün sonra aynı dükkanın başka şubesinde, sabah erkenden kuyruğa girdim ve o kahvenin tadını aldım. Ben o güzel tadı hak ettim. Finans piyasalarında da böyledir. Sabretmeniz gerekir”

“Yön bellidir ama yol değil”

Bankacılık krizi esnasında başlayan yükselişin durduğunu ve devam etmediğini belirten Hayes, yükselişlerin hiçbir zaman sert bir dik çizgi halinde olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bankacılık krizi başladığından bu yana, bankaların kurtarılacağını ve bunun da para basılarak yapılacağını bağır bağıra ilan ettim. Ancak ilk yükselişin ardından duraksama geldi. Hatta altın ve Bitcoin gibi zor para varlıkları, bu dönemde kazandırdıklarını geri de aldılar. Fed de faizleri düşürmedi. Bu konuda şüpheci olanlara aynı şeyi söyleyeceğim. Sabırlı olun. Her zaman zig-zag’lar yaparak ilerlenir. Hiçbir şey dimdik yukarı veya aşağı gitmez. Yön bellidir ama hangi yoldan gidileceği değil. Para basma, getiri eğrisi kontrolü ve bankacılık krizi geri gelecek. En sonunda da ABD’de para basma sert şekilde yine başlayacak. Bitcoin boğa sezonunun 3. çeyreğin sonu ya da 4. çeyreğin başı gibi geleceğini düşünüyorum. Bu nedenle sakin olun, tatile gidin, ailenizle vakit geçirin…”

“Zenginler Bitcoin ve altına yatırım yapacak”

Fed’in artırdığı faizleri ödemek için sisteme para sokmak zorunda olacağını söyleyen Hayes, faiz ödemesi alan zengin ve varlıklı kişilerin de riskli varlıklara yatırımlara başlayacağını belirtti:

“Ödenen faizler, varlıklı ve zengin kişiler için bir destek programı gibi olacak. İhtiyacından daha fazla parası olan zengin biri ne yapar? Yatırım yapar. Bu kişiler altın, Bitcoin ve yapay zeka teknoloji hisselerine yatırımlar yapacaklar”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl