Atomic Wallet’tan çalınan 35 milyon dolar kripto mikserine taşındı

Son Atomic Wallet saldırısından çalınan fonların hareket ettiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre fonlar Bitcoin’e dönüştürüldükten sonra kripto karıştırıcıya taşındı. Blok zinciri analiz firması Elliptic, çalınan miktarı izledi ve en son izlenen konumunu buldu.

hacker
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kısa süre önce siber saldırıya uğrayan Atomic Wallet’tan çalınan fonların izi bulundu. Elliptic raporuna göre, Atomic Wallet’tan çalınan 35 milyon doların bir kripto karıştırıcısına gönderildiği tespit edildi. Söz konusu karıştırıcı platformun Sindbad.io olduğu ve Kuzey Kore’deki kötü şöhretli bir siber hack grubuyla bağlantısı olduğu söyleniyor. Raporda, hack grubu Lazarus Group’un aynı kripto karıştırıcıyı daha önce 100 milyonun üzerinde kripto para aklamak için kullandığı bildirildi.

Para aklama için ne kadar miktar taşındığı hakkında bilgi olmamasına rağmen, Sindbad.io’ya gönderilmeden önce Bitcoin (BTC) ile değiştirildiği söyleniyor.

Elliptic raporunda kripto mikseri hakkında belirtilen bir diğer bilgi de DPRK hack grubu tarafından kullanıldığı bilinen bir başka kripto mikseri olan Blender.io’nun yeniden markalanmış versiyonu olma ihtimali.

Token’lar kayıp, işlem geçmişleri yok

Zincir üstü hafiye olarak tanınan ZackXBT hesabı çalınan miktarı analiz etti. ZackXBT ilk beş hesabın toplamda yaklaşık 17 milyon dolar kaybettiğini tahmin ediyor.

Firma olay hakkında tweet atarak saldırının nedeninin henüz bulunamadığını ve soruşturma altında olduğunu iddia etti. Genel olarak, token’ların kaybolduğu, işlemlerin geçmiş verilerinin kaldırıldığı ve birkaç kripto portföyünün de tamamen çalındığı bildirildi.

Kullanıcılardan biri 7.95 milyon dolarlık Tether kaybetti

ZackXBT’nin bağımsız araştırması, olayın en büyük kurbanının 7.95 milyon dolar değerinde Tether (USDT) kaybettiğini ortaya çıkardı. Teyit edilen çalıntı miktarı 35 milyon dolar iken, zincir üstü hafiye miktarın 50 milyon dolara kadar çıkabileceğini ve daha fazla insanın saldırıdan etkilenebileceğini ileri sürdü.

 

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl