Cathie Wood’dan 21.6 milyon dolarlık COIN alımı: Düşüşü değerlendirdi

Cathie Wood'un yönettiği ARK Invest şirketine ait bazı fonlar, dün Coinbase hisselerinde yaşanan düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirdi. Toplamda yaklaşık 21.6 milyon dolarlık alım yapan fonların elinde COIN hisse değeri ise 700 milyon dolardan fazla...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022’nin sonunda bu yana aldığı Tesla ve Coinbase hisseleriyle bilinen ARK Invest şirketi, dünkü SEC davasını da fırsat bildi. ARK Invest şirketine ait 3 fon dün toplamda 21.6 milyon dolarlık Coinbase hissesi satıl aldılar.

SEC’nin açtığı menkul kıymet davasının ardından düşüşe geçen COIN fiyatı, 60 dolar seviyesinden 48 dolara kadar düşmüştü. İşte bu düşüşü alım fırsatı olarak gören ARK Invest, çeşitli fonlarıyla kısa sürede alımlar yaptı.

Şirketin en önemli fonu olarak görülen Ark Innovation ETF, 419.324 adet COIN hissesi aldı. Bu alımın değeri yaklaşık 21.4 milyon dolardı. Diğer iki fon ise çok küçük alımlar yaptılar.

En büyük 4. şirket

ARK Invest, Coinbase hisselerini elinde bulunduran en büyük 4. şirket olarak ön plana çıkıyor. Ve kripto para piyasalarıyla Nasdaq’taki volatilite ne kadar artarsa artsın son aylarda taviz vermeden düzenli olarak alımlar yapıyor.

Wood’un firmasının elinde şu anda yaklaşık 700 milyon dolardan fazla COIN hissesi bulunuyor. Şirketin elinde en çok bulunan hisse ise Tesla şirketine ait. Elon Musk’ın elektrikli araç şirketinin ARK Invest bünyesindeki hisse değeri de yaklaşık 700 milyon dolar…

Şirket, Coinbase ve Tesla dışında; Jack Dorsey’nin Block firması (eski adı Square), Shopify, Roblox, Robinhood ve Nvidia gibi şirketlere de yatırım yapıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl