ABD Temyiz Mahkemesi, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), Coinbase’in kripto kuralları dilekçesindeki duruşunu kesinleştirmesi için 1 hafta süre verdi.
Mahkemenin 3. Federal bölge yönetimine bağlı hakimi olan Cheryl Ann Krause, Coinbase’in dilekçesini reddedip reddetmediği konusunda SEC’nin bir karar vermesi gerektiğini belirtti.
Dünkü davadan sonra mahkemeden soru geldi
Mahkeme SEC’nin dün Coinbase’e açtığı dava üzerine, kuruma, bu hamlenin borsanın dilekçesini reddettiği anlamına gelip gelmediğini sordu. Artık SEC, bu soruya 1 hafta içinde cevap vermek zorunda… SEC ayrıca, eğer bu dilekçeyi reddetmiyorsa, ne kadar süre içerisinde kabul edeceğini de açıklamak zorunda kalacak.
Geçen seneden bu yana bekliyor
Hatırlanacağı üzere Coinbase borsası uzun zamandır SEC ile olan mücadelesinde geçen sene önemli bir adım atmıştı. Borsa, 2022’nin temmuz ayında hangi kripto paraların yatırım sözleşmesi statüsüne girip girmediğini belirleyecek açık ve net kuralların konulmasını talep etmişti.
SEC ise bu süre boyunca Coinbase’e hiçbir şekilde cevap vermemişti. Mart ayında SEC’nin borsaya “Wells Notice” uyarısı göndermesinin ardından ise Coinbase de mahkemeye başvurmuş ve SEC’nin, talebine cevap vermesinin zorunlu olmasını istemişti. Mahkeme talebi kabul etmiş ve SEC’nin dilekçeye cevap vermesini zorunlu tutmuştu.
İşte bu son adımla birlikte SEC artık 1 hafta içinde en azından dilekçeyi kabul edip etmediği konusunda bir yanıt vermek zorunda kalacak.
“Cevapları hayır ise soracağımız sorular var”
Coinbase hukuk müşaviri Paul Grewal da, kişisel Twitter hesabından mahkemenin bu paylaşımını değerlendirdi ve şunları söyledi:
“SEC dilekçemizi reddetmeye karar vermemiş olsaydı, bize bu davayı açmayacaktı. Biz buna inanıyoruz. İnandığımız bir başka konu da, yaptırımlardan önce kuralların konulması gerektiğidir. Zaten bu yüzden 1 sene önce bu konuda bir adım atılması için dilekçe verdik. Eğer SEC’nin bu dilekçeye cevabı ‘Hayır’ ise, o zaman kanunen bize bunun sebebini açıklamak zorundalar. Ret kararının arkasında ne olduğunu sormak da kanunen hakkımız ve soracağımız birçok soru var”