Binance CEO’su, hakkında Çin’de yayılan akılalmaz manipülatif haberleri yalanladı

SEC'nin Binance ve Coinbase borsasına açtığı davalar üzerine internette komplo teorileri ve FUD patlaması yaşandı. Binance CEO’su Changpeng Zhao da internette dolaşan bir söylentiyi paylaşarak açıklama getirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin piyasa düzenleyicisi SEC’nin kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya açtığı dava sonrasında sosyal medya üzerinde FUD (Korku, Belirsizlik ve Şüphe) yayılmaya başladı. Özellikle Asya kaynaklı haber sitelerinde Zhao’nun Amerikan kolluk kuvvetleri tarafından öldürüldüğü dahi iddia edildi.

“27 kez vuruldum, BNB dolu bodrum katında yakalandım”

Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Asya kaynaklı haber sitelerinde çıkan FUD haberlerine yanıt verdi. Zhao paylaşımında öldüğüne dair ikinci kez bu tarzda bir haber yapıldığını ve ilk haberde yanında yüklü miktarda BNB yakalandığına dair ‘gülünç’ iddiayı hatırlattı.

 

Binance CEO’su, konuyla ilgili bir örnekle birlikte ekran görüntüsü paylaştı:

“Çok sayıda FUD var. Bunlardan biri, Asya’da geniş çapta yayılan bir haber. Haberde ‘Amerikalı bir denetim kuruluşuyla tartıştığım ve bir AK-47 çıkardığım, daha sonra da polisin ateş açıp beni harcadığı’ iddia ediliyor. Bu, Asya haberlerinde hayali olarak ikinci kez harcandığım bir durum. Sonuncusu, BNB dolu bir bodrumda geçmişti. Öf bir de 27 kez vurulmuşum… Kim böyle saçma sapan şeyler uydurur ki?”

Bu tür asılsız söylentiler sosyal medyada bazılarını eğlendirse de özellikle değişken kripto endüstrisinde yanlış bilgilendirmeye ilişkin daha geniş endişeleri de beraberinde getiriyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl