Altcoin’ler düşerken Jump Trading işlemleri mercek altında

Kripto para piyasasında hafta içi üst üste yaşanan olumsuz haber akışlarının ardından görülen düşüşler, hafta sonu derinleşti. MATIC, SOL ve ADA başta olmak üzere çok sayıda kripto para, yüzde 25 oranında düşüş kaydetti. Bu düşüşlerin sebebi net olarak bilinmese de SEC’nin Binance ve Coinbase borsalarına açtığı davaların etkisinin büyük olduğu düşünülüyor.

22 milyon MATIC, Binance ve Coinbase’e gitti

Piyasadaki satış dalgasının sebepleri sorgulanırken bazı trading şirketlerinin işlemleri de mercek altına alındı. Onlardan biri, en büyük piyasa yapıcı şirketlerden biri olan ve kripto para piyasasında da faaliyet gösteren Jump Trading. Jump’ın düşüşten önce Robinhood’daki hesabından Binance ve Coinbase borsalarına 22 milyon MATIC (yaklaşık 14 milyon dolar) aktardığı belirlendi. Dün akşam saatlerinde başlayan işlemler, bugün TSİ 03.35’e kadar devam etti ve 10’dan fazla işlemde toplamda 22 milyon MATIC taşındı.

Jump Trading, halen 3 milyar 483 milyon dolarlık kripto para tutuyor. Bunun 3 milyar dolarlık kısmını ETH, 200 milyon dolarlık kısmını SHIB, kalanları ise MATIC, USDT, WETH, AVAX, LINK oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Binance CEO’su düşüşlerle ilgili konuştu

MATIC’de genel eğilimle parelel şekilde, dün akşam saatlerinde kademe kademe başlayan düşüş, bu sabah derinleşti. Kripto para, 0.78 dolardan 0.50 dolara yüzde 35 oranında geri çekildi. MATIC, TSİ 14.00 itibari ile 0.58 dolardan işlem görüyor.

Robinhood, dün MATIC, ADA ve SOL’u listeden çıkarma kararı aldığını duyurmuştu. Platformun bu kararı, SEC’nin ilgili varlıkları yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırmasının ardından geldi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl