Binance, SEC’ye karşı eski SEC yetkilisini tuttu

Binance, SEC'nin açtığı davada kendisini savunması için ABD'nin ünlü avukatlarından biriyle anlaştı. O isim, SEC'de üst düzey görevler de yapan George Canellos.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance,  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı dava sonrası, hukuk ekibini güçlendiriyor. Borsa, kendini SEC’ye karşı savunmak için kollarını sıvayarak en iyi avukatların peşine düştü.

Binance, bu doğrultuda SEC’de üst düzey pozisyonlarda çalışmış önemli bir ismi kadrosuna dahil etti. O kişi, New York Güney Bölgesi ABD Savcılığı Büyük Suçlar Birimi eski Şefi, SEC’nin New York Ofisi Eski Başkanı ve SEC İcra Bölümü Eski Eş-Direktörü George Canellos… Canellos’un hem SEC savcısı hem de Adalet Bakanlığı savcısı olarak görev yapmış olmasıyla benzersiz ve istisnai bir tecrübeye sahip olduğu ifade ediliyor.

“Binance’i bu bataklıktan çıkarabileceklerinden şüpheliyim”

Haberi “flaş” olarak paylaşan SEC eski yetkilisi John Reed Stark, Binance’in açıkça cezai bir kovuşturmaya hazırlandığını, dünya çapında en üst düzey savunma avukatlarını işe almaya devam ettiğini söyledi. Stark, “Ancak Ironman, Kaptan Amerika ve Hulk’un bile Binance’i içinde bulunduğu tehlikeli yasal bataklıktan çıkarabileceğinden şüpheliyim.” ifadelerini kullandı.

Stark, George S. Canellos’un “Pro Hac Vice” kabulü için sunduğu dilekçeyi paylaştı. Pro Hac Vice, genellikle bir avukatın belirli bir dava için başka bir eyalette davaya katılmasına izin veren hukuki bir uygulama.

George Canellos
George Canellos

Canellos dilekçesinde, BAM Trading Services ve BAM Management US Holdings’in avukatı olduğu söylerken “Bu beyanda belirtilen gerçekler hakkında şahsen bilgi sahibiyim ve tanık olarak çağrılmam halinde, yemin altında bu gerçekler hakkında yetkin bir şekilde ifade verebilirim.” dedi.

Bu dilekçe, genellikle bir avukatın bir duruşmada resmi olarak temsil etme hakkına sahip olabilmesi için mahkemeye sunulan standart bir belge olarak biliniyor. Bu durumda Canellos’un söz konusu başvuruyu, Binance Holdings Limited, BAM Trading Services, BAM Management US Holdings ve CEO Changpeng Zhao’ya karşı SEC tarafından açılan davada davalıları temsil etmek için yaptığı anlaşılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl