SEC Başkanı Gensler’ın görevden alınması için yasa tasarısı

ABD'li Kongre üyeleri Warren Davidson ve Tom Emmer, Gary Gensler'ın görevden alınması ve SEC'nin yeniden yapılandırılması için yasa tasarısı sundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Temsilciler Meclisi’nin iki Cumhuriyetçi üyesi, Warren Davidson ve Tom Emmer, SEC’yi yeniden yapılandıracak ve Başkan Gary Gensler’i görevinden uzaklaştıracak “SEC İstikrar Yasasını” resmen sundu.

“ABD piyasası zorba bir başkandan kurtulmalı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Davidson, “ABD sermaye piyasaları, mevcut başkan da dahil olmak üzere zorba bir başkandan korunmalıdır” dedi.

Davidson, sundukları yasa tasarısının süregelen yetki suistimallerini düzeltmek ve gelecek yıllarda da piyasanın yararına olacak bir koruma sağlamayı amaçladığını ifade etti. Davidson, “Gerçek bir reformun ve Gary Gensler’i kovmanın zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

Tom Emmer ise açıklamasında “Amerikalı yatırımcılar ve endüstri siyasi oyunlara değil, açık ve tutarlı bir denetime layıktır.” ifadelerini kullandı. Emmer de Davidson gibi Gensler’a yüklenerek, “SEC İstikrar Yasası, SEC’nin önceliklerinin pervasız başkanının kaprisleri değil, korumakla yükümlü olduğu yatırımcılar olmasını sağlamak için sağduyulu değişiklikler yapacaktır.” dedi.

‘SEC İstikrar Yasası’nda neler var?

Davidson ve Emmer tarafından önerilen yasa tasarısı, Gensler’i SEC’nin başındaki mevcut rolünden uzaklaştırmayı amaçlıyor. Buna ek olarak tasarı, yetkileri başkandan diğer komisyon üyelerine yeniden dağıtarak, komisyona yeni bir üye ekleyerek ve günlük faaliyetleri yönetmek için bir icra direktörü pozisyonu oluşturup komisyonu yeniden organize etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca SEC İstikrar Yasası, herhangi bir siyasi partinin komisyonda üçten fazla sandalyeyi kontrol etmesini engelleyecek ve Federal Seçim Komisyonu’na (FEC) benzer bir yapı uygulayacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl