Küresel hedge fon yönetici anketinde Bitcoin ve Ether detayı

Kripto paralar konusunda birçok regülatörün değişik adımlar attığı bir dönemde Laser Digital şirketi tarafından çok önemli bir anket düzenlendi. Küresel çapta birçok profesyonel portföy yöneticisinin katıldığı ankette Bitcoin ve Ether'e duyulan güven gözlerden kaçmadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japonya merkezli finansal hizmetler şirketi Nomura’nın iştiraki konumundaki Laser Digital firması, dijital varlıklar konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. Şirketin yaptığı çalışmada hedge fonlarının dijital varlıkları yatırım dünyasının önemli bir alanı olarak gördükleri yazıldı.

%94 dijital ile gelenekselin buluşmasını istiyor

21 ülkede yapılan ankete küresel çaptaki profesyonel yatırımcılar, emeklilik fonları, aile ofisleri, varlık yöneticileri ve ülkelerin varlık fonu yöneticileri katıldı. Ankete göre hedge fonlarının yüzde 94’lük kısmı dijital varlıkların, geleneksel yatırım araçlarıyla entegre olmasının olumlu olacağını düşünüyor. Fon yöneticileri buna sebep olarak enflasyonla mücadele ve fiat paraların değer kaybını gösteriyor.

“Büyük şirket desteği önemli…”

Hedge fonları yöneticilerinin %82’lik kısmı ise bir dijital varlık fonu ya da yatırım aracının arkasında, büyük bir geleneksel kurumun olmasının ciddi şekilde güven teşkil edeceğini söyledi.

Bitcoin ve Ether’e güven var

Yöneticilere dijital varlıkların kripto tarafı da soruldu. %88’lik kısım önümüzdeki 1 yılda Bitcoin ve Ether konusunda pozitif gelişmelerin olacağını düşünüyor. Yüzde 12’lik bir kısım ise ne olumlu ne de olumsuz görüş belirtti. %82’lik kısım ise müşterilerinin, içinde bulunduğumuz dönemde dijital varlıklara yatırım yapmak istediklerini dile getirdiler.

%35 BTC ve ETH’yi uzun vadeli fırsat görüyor

Yöneticilere ayrıca Bitcoin ve Ether’in ne şekilde yatırım aracı olarak görüldüğü de soruldu. %35’lik kısım iki kripto paranın uzun vadeli yatırım fırsatı olduğunu dile getirdiler. %43’lük kısım ise, uzun avdeli yatırım olarak görmenin yanı sıra, iki varlığın da yüksek derecede spekülatif yatırım araçları olduğunu ifade ettiler. %22 ise sadece spekülatif varlık olarak gördüğünü söyledi.

%88 diğer kriptolara da güveniyor

Bununla birlikte birçok hedge fon yöneticisi, diğer kripto paralara da güveniyor. %88’lik kısım, dikkatlice seçilen bazı altcoin’lerin de iyi birer yatırım olabileceğini aktardılar. Sadece %12’lik kısım, Bitcoin ve Ether dışındaki kripto paralara geçilmesinin gereksiz olduğunu belirtti.

Ancak tüm bu olumlu görüşlere rağmen, fon yöneticilerinin %47’lik kısmı, önümüzdeki 3 senede, müşterilerinin yaptıkları dijital varlık yatırımlarının, toplam portföyün %5’i ilâ 10’u arasında olacağını söyledi.

Regülasyonlar sorun…

Ankete katılan profesyonellerin yüzde 80’lik kısmı, dijital varlıklara yatırım yapan ürünlere geçiş konusunda ya hukuki ya da regülasyon kısıtlamaları yaşadıklarını bellirttiler. Yüzde 69’lık kısım ise bunun ciddi bir sorun olduğunu söyledi. %25’lik bölüm ise regülasyonlar için bildirimde ya da resmi açıklamada bulunmak zorunda olmadığından emin olduklarını ifade ettiler.

Laser Digital CEO’su Jez Mohideen de araştırmayla ilgili değerlendirmesine yöneticilerin, dijital varlıkları kesinlikle bir yatırım aracı olarak gördüklerini ancak regülasyon sorunlarının da herkes tarafından farkında olunduğunu söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl