SEC – Coinbase davasında beklenmedik yargıç değişikliği

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Coinbase'e açtığı davanın yargıcı sürpriz bir biçimde değişti. Yeni yargıç ise, eskisinden daha deneyimli ve halen bir başka kripto davasında daha görev yapan bir isim...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’e açtığı davada yargıç değişikliğine gidildi.

Davanın açılmasından 10 gün sonra gelen bu değişiklikle beraber, Jennifer Rearden’ın yerini Katherine Polk Failla aldı.

Bitfinex ve Tether’e açılan davanın da yargıcı

Obama döneminde göreve atanan Failla, halihazırda USDT ile kripto paraların fiyatlarını manipüle ettikleri iddiasıyla Tether ve Bitfinex’e karşı açılan bir davanın da yargıcı. Dava sürecinde, USDT’nin 1:1 oranında desteklenip desteklenmediğinin araştırılması taleplerine onay veren Failla, önceki yargıca göre, kripto para piyasalarının işleyişine ve terminolojisine daha hakim bir isim olarak görülüyor.

Değişikliğin nedeni Binance ile mi ilgili?

Dosyada, değişikliğin neden yapıldığı ise belirtilmiyor. Avukat James A. Murphy’ye göre eski yargıç Rearden, göreve getirilmeden altı ay önce Gibson Dunn şirketinde çalışıyordu. Bu şirket, şu anda SEC’nin Binance’e açtığı davada, Binance borsasını temsil ediyor. Rearden, bu geçmişinden dolayı Coinbase davasında yer almamayı tercih etmiş olabileceği düşünülüyor. Bu arada Rearden, yalnızca altı aylık bir yargıçken Failla’nın ise 10 yıllık bir görev süresi bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl