Binance İngiltere’deki kripto başvurusunu geri çekti

Binance'in İngiltere'deki alt şirketi olan Binance Markets Limited (BML), Mali Davranış Otoritesi'ne yaptığı başvuruyu geri çekti. Ülkede şu ana kadar aktif şekilde çalışmadığı için bu adımın borsa faaliyetlerine zararı olmayacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cuma günü Hollanda’dan çekildiğini açıklayan ve aynı gün Fransa’da kara para aklama soruşturması açılan Binance, şimdi de İngiltere’deki lisans başvurusunu geri çekti.

Özellikle ABD’de yoğun bir regülasyon baskısı altında bulunan borsanın Birleşik Krallık bölgesindeki iştiraki Binance Markets Limited (BML), Mali Davranış Otoritesi’ne (FCA) yaptığı lisans başvurusunu geri çekti.

İptalin ardından FCA’den de bir açıklama yapıldı ve BML’nin hiçbir şekilde Birleşik Krallık bölgesinde regüle bir faaliyette bulunmayacağı kaydedildi:

“Binance Markets Limited şirketi, 30 Mayıs günü FCA’e yaptığı lisans başvurusu için bir geri çekme talebinde bulunmuştur. İptal başvurusuyla birlikte BML’nin bundan sonra Birleşik Krallık bölgesinde hiçbir regüle faaliyette bulunma hakkı kalmamıştır”

FCA, Binance’e ilk olarak 2021 yılında, ülkede hizmet vermesi için lisans alması gerektiği yönünde bir uyarıda bulunmuştu.

Binance’in Avrupa bölgesindeki büyümeden sorumlu yöneticisi olan Ilir Laro, yaptığı açıklamada İngiltere’de bir faaliyetleri bulunmadığı için bu iptalin, borsanın operasyonlarını etkilemeyeceğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere henüz mayıs ayında Binance’in baş strateji yöneticisi olan Patrick Hillmann, borsanın İngiltere’de lisans almak istediğini belirtmişti. Birleşik Krallık son dönemde kripto şirketlerine kapısını açması ve sert olduğu kadar net regülasyon kuralları olmasıyla ön plâna çıkıyor.

Son olarak a16z şirketi de, ABD’deki bilinmezliklerden ötürü Londra’da bir ofis açacağını duyurmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl