Bernstein: Blockchain’de 5 trilyon dolarlık fırsat var

Varlık yönetimi şirketi Bernstein'e göre, Bitcoin gibi alınıp satılabilen varlıkların ötesinde, blok zincirlerinde önümüzdeki beş yıl için 5 trilyon dolarlık bir fırsat yatıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Varlık yönetimi şirketi Bernstein, finans piyasalarının modernizasyonunun parçası olmak isteyen finansal kuruluşların blok zincirlerini benimsemeleri gerektiğini ileri sürüyor.

CNBC’nin haberine göre, Bernstein analisti Gautam Chhugani, müşteri notunda “Tokenizasyonun önümüzdeki 10 yıl içinde finansal piyasaları dönüştüreceğine inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 5 trilyon dolarlık reel finansal varlıkların blok zincirleri üzerinde tokenize edileceğini tahmin ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tokenizasyon veya token’laştırma, altın ya da gayrimenkul gibi değerli varlıkların dijital temsilini yaratma ve blok zinciri üzerinde alınıp satılabilen bir token’a dönüştürme sürecini ifade ediyor.

Bernstein analisti, tokenizasyonun faydalarını ise daha düşük maliyetler, anında ödeme, likidite, dijital programlanabilirlik, karşı taraf risklerinin azalması ve küresel erişilebilirlik olarak özetledi.

Tokenizasyondan en çok fayda sağlayacak varlıklar…

Chhugani’ye göre, şirket tahvilleri, ticari gayrimenkuller ve özel piyasa fonları, tokenizasyondan en çok fayda sağlayacak varlıklar olacak. Analist, bu varlıklarda yüzde 1 ila 5 oranında benimsenme beklerken bu oranın devlet tahvilleri, hisse senetleri ve konutta ise yüzde 0.1 – 0.3 arasında olacağını öngörüyor. “Döviz ve banka mevduatlarında ise yüzde 2’lik bir penetrasyon öngörüyoruz” diyen Chhugani, “Bu, önümüzdeki beş yılda yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir fırsat demek. 3 trilyon dolarlık sabit coin/CBDC token’larıyla beraber tokenize edilecek varlıkların toplamı 5 trilyon doları buluyor.” değerlendirmesini yapıyor.

Chhugani, saklama, ticari finansman, kurumsal danışmanlık alanlarında yeni iş dikeyleri için de büyük bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl