Tom Lee öngörüsünü tekrarladı: Bitcoin yıl sonuna kadar 25 bin dolar olacak

Wall Street analisti Tom Lee, CNBC ekranlarında Bitcoin'in 2018 yılı sonuna kadar 25 bin dolara çıkacağı tahminini tekrarladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street analisti Tom Lee, Bitcoin’in 2018 sonunda 25 bin dolara çıkacağı tahminini tekrarladı.

Bitcoin fiyatlarındaki bir gecede oluşan dalgalanma, kripto para birimi gözlemcileri arasındaki iyimserliği yeniden alevlendirdi. Bitcoin gözlemcisi ve Wall Street analisti Tom Lee, Bitcoin’in bu yıl içerisinde 3 katına çıkabileceğini söylüyor.

Lee, CNBC’de yaptığı konuşmasında “Bitcoin’in yıl sonunda 25,000 dolara ulaşacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin’in 25 bin doları bulması bugünkü değerine göre %225 artışı anlamına geliyor. Bitcoin, Aralık değerlerini geri alsa bile hedef en az %25’i geride bırakıyor.

Kripto paraların lideri, Aralık ayındaki rekor seviyesinden sonra yıl içinde endişe verici bir başlangıç yapmıştı. Perşembe günkü dalgalanmadan sonra bile fiyatlar zirve seviyesinin %61 altında kalıyor.

Lee’ye göre Bitcoin geçmiş zamanda böyle benzer kayıpları telafi etti.

Lee, “Bitcoin inanılmaz derecede ‘oversold’ (gereğinden fazla düşen) oldu, ölçümlere baktığımızda 2014 yılının ayı piyasasında gördüğümüz şeyin hemen hemen bir benzerini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bitcoin, 2014 ve 2015 yıllarında Mt.Gox’tan sonra bir ayı piyasasına girmişti.

Mart ayı sonu ve Nisan ayının ilk yarısındaki fiyat seviyeleri, uzun süreli bir gerileme korkusunu yeniden canlandırdı. Lee bu korkuların yersiz olduğunu düşünüyor. Ona göre bunun sebebi vergi sezonunun başlaması sebebiyle yatırımcıların ödeme yapmak için Bitcoin varlıklarını boşaltması.

Lee’nin hesaplarına göre ABD’deki kripto yatırımcılarının 25 milyon dolar gelir vergisi borcu vardı. Dolayısıyla vergi gününe birkaç gün kala satış baskısı azalmaya başladı.

Lee’nin şirketi Fundstrat’ın araştırmasına göre Nisan ayı ileriye doğru önemli teknik bilgiler verdi. Bitcoin geçtiğimiz iki hafta içinde 6 bin 500 doların üzerine çıktı ve Mart ayında düşüş gösterdi. Fundstrat bir sonraki direniş bandının 9 bin dolar civarında olacağını öngörüyor.

Bitcoin, dün %17’den fazla yükselerek 8.000 dolara çıkmıştı. Kripto paraların lideri, en son bu seviyeye 28 Mart tarihinde ulaşmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl