Kripto destekçisi Belarus’ta bireyler arası işlemlere yasak geliyor

Devlet başkanı Lukaşenko'nun daha önce birçok kez övdüğü ve teşvik edilmesi gerektiğini söylediği kripto paralar konusunda Belarus'ta yeni bir yasa hazırlığı başladı. Ülkede bireyler arası kripto işlemlerinin sadece resmi ve onaylı platformlar üzerinden yapılması hedefleniyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para madenciliği için özel elektrik tarifesinin uygulanmasının yanı sıra devlet başkanı Alexander Lukaşenko’nun bir dönem ülkeden göç etmek isteyen gençlere “Ülkenizde kalın, Kripto para madenciliği yapan ve bir şeyler üretin” diye seslendiği Belarus’ta yeni bir kripto yasası için çalışmalar başladı.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre; Belarus İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışma sonucunda bireyler arasındaki kripto para işlemleri yasaklanmış olacak.

Kurumdan yapılan açıklamada bu kontrol sisteminin şeffaflık için zorunlu olduğu ve vatandaşların işlemleri sadece onaylı borsalar üzerinden yapmaları sayesinde kaçak yollardan elde edilen varlıkların paraya çevrilmesinin engelleneceği belirtildi.

Belarus’ta 2023 yılı başından bu yana, kaçak olduğu tespit edilen kripto para işlemlerine karşı yürütülen operasyonlarda yaklaşık 10 milyon dolar ele geçirildi.

Rusya-Ukrayna savaşında Vladimir Putin’e verdiği destekle bilinen Belarus, Avrupa Birliği tarafından uygulanan kripto yaptırımlarına da maruz kalmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl