SEC-Coinbase davası için 2331 kişi başvurdu

SEC'nin kripto para şirketlerine karşı olumsuz tavırları 2023 yılında da devam ederken Coinbase'e açılan davayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Haberi ise, genelde Ripple-SEC davası hakkında verdiği bilgilerle tanınan avukat John Deaton verdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto camiasının yakından tanıdığı ve Ripple-SEC davasına da “Amicus Curiae” sıfatıyla müdahil olma başvurusunda bulunan John Deaton, Coinbase-SEC davasıyla ilgili de önemli bilgiler verdi.

Twitter hesabından verdiği bilgide Coinbase-SEC davasına 2331 Coinbase müşterisinin “amicus curiae” sıfatıyla müdahil olmak istediğini belirten Deaton, “Bu durumun aslında Coinbase’i korumak ya da savunmakla ilgili değil, kendimiz için konuşma hakkı elde etmekle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu başvurular çok önemli” dedi.

“Amicus Curiae” terimi Latince’den geçen ve şu anda İngilizce’deki hukuk terimlerinde de kullanılan bir kelime olarak ön plâna çıkıyor. Terim, bir kişi ya da organizasyonun bir davaya bilirkişi ya da uzman sıfatıyla katılabilmesini ifade ediyor. Bu sıfatla davaya müdahil olacak kişinin aynı zamanda taraflardan biriyle bağlantısı olmaması gerekiyor.

Teknik konularda özellikle mahkeme heyetinin faydalanacağı bilgiler veren “Amicus curiae” niteliğindeki kişi veya kurumlar, davadan çıkacak kararları da etkileyebiliyor.

Avukat Deaton da son olarak 75 bin XRP yatırımcısını temsilen SEC-Ripple davasında bu sıfatla müdahil olmak için başvurmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl