Pi Network için Vietnam’da soruşturma açıldı

Özellikle 2021 yılında Vietnam'da popüler olan ve mobil uygulamasının Vietnam dilinde de hizmet verdiği Pi Network konusunda ülkede soruşturma açıldı. Siber Güvenlik Departmanı başkanı yaptığı açıklamada, "Bu kadar yüksek getiri sağlayan başka bir iş kolu yok" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Vietnam’da otoriteler Pi Network konusunda önemli bir soruşturma başlattılar. Siber Güvenlik ve Yüksek Teknoloji Suçları Departmanı’nın yönettiği soruşturma konusunda, kurum başkanından da önemli açıklamalar geldi.

“Böyle bir kazanç modeli başka yerde yok”

Kurum başkanı Le Xuan Minh, yaptığı açıklamada “Pi gibi kripto para sistemleri çok karmaşıklar ve düzenlenmiş değiller. Bu kadar büyük getiri sağlayan bir başka iş kolu yok. İnsanların bu tür kripto sistem ve çalışma modellerine çekilmek istendiği bir gerçek… Pi Network konusunda polis güçleri de çeşitli yerlerde soruşturma başlattılar” dedi.

Minh ayrıca bu tür sistemlerde para kaybedilmesinin yanı sıra, veri hırsızlığının da yaşanabileceğini söyledi.

Vietnam’da popülaritesi var

CoinmarketCap verilerine göre Vietnam, Pi Network kullanımında dünyada 10. sırada yer alıyor. Ülkede Pi Network kullanan 2.5 milyondan fazla kişinin olduğu belirtiliyor. iOS App Store’da Vietnam bölgesinde en çok indirilen 22. uygulama olan Pi Network’ün aplikasyonunda Vietnam dili seçeneğinin de olması bu ilgideki önemli sebeplerden biri olarak gösteriliyor.

Madenciliği PoS sistemiyle yapılan ve enerji harcaması hiç olmayan Pi Network’ün referans sistemi olması da, yine kullanıcı sayısı artışındaki en büyük nedenlerden biri…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl