ABD’deki regülasyon karmaşası Bakkt’ı kaçırabilir: Hedef AB ve Hong Kong

ABD merkezli dijital varlık paltformu Bakkt, ülkedeki regülasyonların gittikçe belirsizleşmesi ve SEC'nin sert adımları sonrası başka ülkeleri de mercek altına almaya başladı. Şirket CEO'su; Hong Kong, Avrupa Birliği ve İngiltere'nin hedeflerinde bulunduğunu ve bu bölgelerdeki regülasyonların ABD'ye göre çok daha açık olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz senelerde özellikle Starbucks ile yaptığı iş birlikleriyle adını duyuran, aynı zamanda Microsoft ve Mastercard şirketleriyle de çok önemli ortaklıkları bulunan Bakkt, ABD’deki kripto sorunlarını ciddiye aldığını gösterdi.

Şirket CEO’su olan Gavin Michael’ın, toplantı detayları bugün ortaya çıkan ve geçtiğimiz ay yapılan bir konferansta söyledikleri şirketin ABD’den çıkabileceğini ortaya koyuyor.

“ABD’nin önüne geçtiler”

ABD pazarına her şeye rağmen çok önem verdiklerini belirten Michael şunları söyledi:

“Her zaman ABD pazarına bağlı olduğumuzu söyledik. Bu bir gerçek ancak sektörün büyümesinde fırsat olduğunu düşündüğümüz bölgelere de bakıyoruz. Özel olarak Hong Kong, Birleşik Krallık ve AB bölgelerini takip ediyoruz. Bu bölgelere gitmek isteyen ortaklar var. Onların talepleri var. Biz de bu taleplere karşılık vermek istiyoruz. Birçok yargı bölgesi kripto konusunda ABD’den hızlı hareket ediyor ve bu durum bir çekim yaratıyor. ABD’nin artık önüne geçmiş durumdalar”

“Uluslararası çapta kripto işlemleri gelebilir”

Bakkt’ın nisan ayında 220 milyon dolar karşılığında satın aldığı Apex Crypto şirketinin, kendilerinin uluslararası hamleler yapmasında büyük faydası olacağını belirten Michael, şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası adımlarımızda Apex’in ortaklıklarından faydalanmayı düşünüyoruz. Webull, M1, Public.com ve Stash şirketlerinin bizim küresel çapta büyümemize önemli katkıları olabilir. Bu şirketler ABD hisselerinin uluslararası ölçekte işleme açılmasını sağlıyor. Dolayısıyla Bakkt da, onların yanına kripto işlemlerini ekleyebilir”

Michael ayrıca, Bakkt’ın Bitcoin Lightning Ağı üzerinden ödeme yapma olasılıklarını araştırdığını ve bu seçeneğin sınır ötesi ödemelerde de kullanılabileceğini söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl