SEC’den Coinbase’e yanıt: Yasayı ihlal ettiklerini biliyorlardı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in davanın reddi talebine verdiği yanıtta, borsanın menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini bilmediği iddiasının kuşkulu olduğunu savundu.

SEC avukatları, yargıç Katherine Polk Failla’ya yazdıkları mektupta, “Sofistike hukuk müşavirlerinin danışmanlık verdiği milyarlarca dolarlık bir kuruluş olan Coinbase, yaptıklarının federal menkul kıymet yasalarını ihlal etme riski taşıdığının farkında olmadığını savunmuş ve 2021 yılında Coinbase’in izahnamesini onaylayarak SEC’nin Coinbase’in temel ticari faaliyetlerinin yasallığını onayladığını iddia etmiştir. Başka bir deyişle Coinbase, şu anda faaliyetlerine uygulanabilir olmadığını ileri sürdüğü yasal çerçeveyi listeleme kararlarını almak için bir temel olarak kabul etmiştir.” ifadelerini kullandılar.

SEC, daha önce Coinbase’in web sitesinde bir varlığı listeleyip listelemeyeceğine karar verirken Howey testini referans aldığını belirttiğini de öne sürmüştü. Kurum, açtığı davada dokuz kripto paranın yatırım sözleşmesi olduğunu savunmuş ve bunların Coinbase’de kayıt dışı şekilde satışa sunulduğunu ifade etmişti. Söz konusu kripto paralar ise SOL, ADA, MATIC, FIL, NEAR, VGX, DASH, SAND, ICP, NEXO, AXS, CHZ ve FLOW’den oluşuyor.

Yargıç, iki tarafın da argümanlarını inceleyerek önümüzdeki günlerde davanın reddi talebine ilişkin karar alacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl