BlackRock başvurusunun ardından ABD’liler Bitcoin’e hücum etti

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock'ın Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunması ABD'li yatırımcılara cesaret verdi. Glassnode'un araştırmasına göre, başvurunun ardından ABD'lilder tarafından işlem yapılan ve elde tutulan BTC sayısında ciddi bir artış gözlendi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Zincir üstü veri platformu Glassnode, piyasa katılımcılarının, özellikle BlackRock’ın Bitcoin adımından sonra alım yapmaya başladıklarını belirtti. Bu anlamda ABD’deki kurumların “trade” ettikleri ve elde tuttukları Bitcoin sayısında artış olduğu bilgisini veren Glassnode, bunun bir dönüm noktası olabileceğini de belirtti.

Glassnode’un konuyla ilgili paylaştığı grafikle beraber yazdığı yorumda şu ifadeler yer aldı:

“15 Haziran’da BlackRock’ın Bitcoin spot ETF başvurusunun ardından Bitcoin’in, ABD’li kurumlar tarafından trade edilen ve elde tutulan arzında ciddi bir yükseliş oldu. Eğer bu arz dominansı yükselmeye devam ederse, o gün bir dönüm noktası olarak tarihe geçebilir”

Bilindiği üzere BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu kripto dünyası kadar geleneksel finans tarafında da büyük ses getirmişti. SEC’nin şu ana kadar tüm spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmesine rağmen BlackRock’ın böyle bir adım atması, şirketin, ürününe ciddi şekilde güvendiğinin göstergesiydi.

BlackRock ile birlikte Fidelity, VanEck ve Valkyrie gibi şirketler de benzer başvurularda bulunmuşlardı.

SEC ise yaptığı açıklamalarla, şu ana kadar bir onay vereceğine yönelik bir işaret ise vermedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl