Grayscale’den Bitcoin ETF’i için mahkemeye yeni SEC mektubu

Geçen sene haziran ayında SEC'nin ETF talebini kabul etmemesi üzerine kuruma dava açan Grayscale şirketi, davanın görüldüğü mahkemeye yeni bir değerlendirme yazısı gönderdi. Şirket, SEC'nin kaldıraçlı Bitcoin ETF'lerine onay vermesinin, spot ürünlere olan keyfi bakış açısını net şekilde gösterdiğini ifade etti.

grayscale
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim firması olan ve geçen sene haziran ayında ünlü GBTC ürününün ETF’e çevrilmesi talebi SEC tarafından reddedilen Grayscale şirketi, SEC ile olan davasında mahkemeye yeni bir resmi mektup gönderdi.

SEC’nin, GBTC ETF’ini kabul etmemesi sebebiyle Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nde açılan dava heyetine gönderilen mektupta, SEC’nin kaldıraçlı ETF’leri kabul etmesi eleştirildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Kaldıraçlı Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesi, komisyonun spot Bitcoin ETF’lerine olan keyfi ve farklı bakış açısını bir kez daha göstermiştir. Kaldıraçlı Bitcoin ETF’i yatırımcıları daha riskli bir ürüne çekmektedir. Bu ürün Grayscale’in teklif ettiği üründen çok daha risklidir”

Grayscale geçen sene davayı ilk açtığı dönemde de benzer bir argümana dayalı dosyalar sunmuş ve SEC’yi işini ciddi yapmamak ve keyfi davranmakla suçlamıştı.

SEC, Grayscale’in GBTC ürününün dolandırıcılık ve manipülasyona açık olduğunu iddia ederek bu talebi reddetmişti. Bilindiği gibi kurum, vadeli Bitcoin ETF’lerinin, spotlara göre çok daha güvenli olduğunu iddia ediyor ve bugüne kadar tüm spot Bitcoin ETF taleplerini de reddetti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl